Video

Vrouw zwaargewond op rotonde waar vorig jaar jongen (17) verongelukte

30 september 2022 om 16:22 • Aangepast 3 oktober 2022 om 11:49
nl
Een oudere vrouw is vrijdagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de rotonde van de Vijverbosweg met de Esscheweg en de Wolfskamerweg in Vught. Ze werd op haar fiets aangereden door een vrachtwagen. Bijna een jaar geleden kwam op dezelfde plek de 17-jarige Jesse om het leven. Ook deze jongen uit Vught werd op deze onoverzichtelijke rotonde aangereden door een vrachtwagen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het ongeluk deze vrijdagmiddag gebeurde rond kwart over drie. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet bekend. Mogelijk heeft de bestuurder van de vrachtwagen, die uit de richting van de Wolfskamerweg kwam, de fietsster niet of te laat gezien. Hij is voor verhoor meegegaan naar een politiebureau. Zijn vrachtwagen had een Roemeens kenteken.

Letsel aan hoofd en ledematen
Het slachtoffer is met zeer ernstige verwondingen aan hoofd en ledematen naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Politie en ambulance kregen bij hun hulpverlening begeleiding van mensen van 'buurtpreventie'. Ze hadden hun handen vol aan mensen die kwamen toestromen na het ongeluk.

Het kruispunt staat als gevaarlijk bekend in de omgeving, omdat er geregeld ongelukken gebeuren. Op 5 oktober 2021 reed Jesse uit Vught de rotonde op, waarbij hij naar alle waarschijnlijkheid door een vrachtwagenchauffeur over het hoofd is gezien. De jongen overleefde het ongeluk niet.

Zijn dood maakte veel emoties los, zo werd enkele dagen later een erehaag met fakkels gevormd. In de buurt van de rotonde staat ook een monument ter nagedachtenis aan hem.

Maatregelen zijn in gang gezet
Snel na het fatale ongeval is een grondig verkeersonderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat er de nodige haken en ogen aan de rotonde zitten. Wethouder Mark du Maine heeft de resultaten van de studie besproken met de ouders van Jesse. "Zij hebben ondanks de droevige aanleiding een constructieve bijdrage geleverd aan dit gesprek", weet een woordvoerder van de gemeente Vught.

Vervolgens is besloten om aan de slag te gaan met de bevindingen. "Er zit echt druk op en ik weet dat er op vrij korte termijn maatregelen genomen zouden worden. Het ongeluk van vandaag heeft het nut hiervan helaas onderstreept", zo voegt de woordvoerder eraan toe.

LEES OOK: Indrukwekkende erehaag met fakkels voor verongelukte Jesse (17) uit Vught

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!