Jasper ziet op tv dat zijn film een Gouden Kalf wint: 'Bizar en heel suf' - Omroep Brabant

Jasper ziet op tv dat zijn film een Gouden Kalf wint: 'Bizar en heel suf'

1 oktober om 18:29 • Aangepast 3 oktober om 08:58
nl
Animator Jasper Kuipers uit Breda heeft er nog spijt van. Vrijdag won de animatiefilm Knor, waar hij drie jaar aan meewerkte, een Gouden Kalf voor Beste Film. Het was de eerste keer dat een animatiefilm deze prijs kreeg. Daarom had Jasper niet op de winst gerekend en zat hij thuis op de bank.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door
Imke van de Laar

Met een trotse lach op zijn gezicht kijkt Jasper nog een keer naar de uitreiking van de Gouden Kalveren. Op tv, net als vrijdagavond. "Supervet en bizar. Ik vind het nog steeds heel raar om terug te zien."

"Ik had er toch wel graag bij willen zijn."

Als een van de animatoren van de film was hij natuurlijk uitgenodigd voor het gala. Maar omdat hij net een verhuizing achter de rug had en eigenlijk niet verwachtte dat Knor in de prijzen zou vallen, besloot hij thuis te blijven. "Ik zat hier op de bank. Heel suf. Ik had er wel spijt van toen ik mijn collega's op tv zag springen en juichen. Ik had er toch wel graag bij willen zijn."

Jasper werkte drie jaar mee aan de stop-motionfilm. "Als animator ga je dag in dag uit de poppetjes bewegen en daar foto's van maken. Weer een beetje bewegen en een foto maken. Dan nog een beetje bewegen en een foto maken. Op die manier bouwen wij de beweging helemaal op vanuit het niets en acteren wij met de poppen."

Knor won naast Beste Film nog twee prijzen. Mascha Halberstadt werd bekroond met de beeldjes voor Beste Production Design en Beste Regie.

"Wij houden ook echt van de personages."

Hoewel de prijs voor Beste Film onverwacht kwam, heeft Jasper wel een idee waarom Knor zo geliefd is. "Ik denk dat de kracht is dat iedereen er heel veel zin in had en het heel leuk vond om de film te maken. Er is door het hele team superveel liefde in gestoken. Ik hoor van mensen dat je dat erin terug ziet. Over elk detail is nagedacht en wij houden ook echt van de personages. Ik denk dat je dat voelt als je de film kijkt."

Jasper begint volgende week aan een nieuw project, de film Vos en Haas. "Naar aanleiding van de kinderboeken gaan we een film maken. Het wordt een computeranimatie, geen poppen deze keer. Ik werk daarbij weer samen met de regisseur van Knor."

Op de vraag of dit dan ook weer een Gouden Kalf op gaat leveren kruist hij zijn vingers in de lucht. "Ik hoop het en ben benieuwd!"

LEES OOK:

Gouden Kalf voor het eerst naar animatiefilm, primeur voor 'Bredase' Knor

Jasper knutselde urenlang op elke seconde voor de animatiefilm 'Knor'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone