Mathieu van der Poel maakt rentree op de fiets tijdens WK gravelrijden - Omroep Brabant

Mathieu van der Poel maakt rentree op de fiets tijdens WK gravelrijden

3 oktober om 16:01 • Aangepast 4 oktober om 15:55
nl
Mathieu van der Poel maakt zondag zijn rentree tijdens het wereldkampioenschap gravelrijden in Italië. Het wordt zijn eerste optreden sinds het incident rondom het WK wielrennen op de weg in Australië. Van der Poel stapte toen vroeg na de start van de wegrace af, nadat hij een groot deel van de nacht ervoor op het politiebureau had doorgebracht.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De politie had hem meegenomen omdat hij twee meisjes, die zijn nachtrust verstoorden op de gang van het hotel, hardhandig had terechtgewezen. Een van hen liep een schaafwond op. De renner moest zich voor de rechter verantwoorden en kreeg een boete van duizend euro wegens mishandeling. Later betuigde hij spijt.

Het WK gravelrijden wordt zondag voor het eerst gehouden. Het is een wielerdiscipline die steeds populairder wordt, met dank ook aan koersen als de Strade Bianche. Het WK wordt verreden over een parcours van zo'n 200 kilometer, waarvan ongeveer de helft over onverharde wegen voert.

"Ik doe het in de eerste plaats voor de lol."

Het wordt Van der Poels eerste gravelrace ooit. "Ik heb vandaag op de gravelfiets getraind. Het voelt als iets tussen wegwielrennen en veldrijden in", zegt hij in een verklaring van zijn ploeg.

Over zijn ambities voor zondag blijft Van der Poel voorzichtig. "Ik doe het in de eerste plaats voor de lol. En als ik me zondag goed voel, zal ik zeker proberen een zo goed mogelijk resultaat te behalen."

LEES OOK:

Mathieu van der Poel: 'Ik heb mijn land in de steek gelaten'

Van der Poel maakt na roerig WK 'hoofd leeg' op de mountainbike

Beelden laten zien hoe meisjes Van der Poel lastigvielen in hotel

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone