Video

Van der Poel maakt na roerig WK 'hoofd leeg' op de mountainbike

29 september 2022 om 07:18 • Aangepast 30 september 2022 om 09:12
nl
Mathieu van der Poel heeft een dag na zijn terugkeer uit Australië een rit gemaakt op zijn mountainbike. "Het hoofd geleegd op de mountainbike", schreef de Nederlandse wielrenner op Strava, na een tocht van bijna 90 kilometer in de buurt van zijn huis in de regio Antwerpen. Een deel van de route voerde over de Kalmthoutse Heide en de Brabantse Wal, een populair gebied om te mountainbiken.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Van der Poel keerde maandag terug in België na een voor hem roerig WK in Australië. De gemengde ploegentijdrit waaraan hij meedeed liep uit op een teleurstelling omdat bij Bauke Mollema de ketting eraf liep en Annemiek van Vleuten direct na de start onderuit ging.

Van der Poel wilde zondag in de wegwedstrijd voor de regenboogtrui gaan, maar hij bracht de nacht daarvoor vooral op het politiebureau door. De 27-jarige wielrenner had twee meisjes aangevallen die op de gang bij zijn hotelkamer lawaai maakten en op zijn deur klopten. Van der Poel werd gearresteerd en zat enkele uren vast. Hij kon zondag wel starten op het WK, maar stapte al na zo'n 30 kilometer af.

Boetes van zo'n 1000 euro
Een Australische rechter veroordeelde Van der Poel maandag tot boetes van omgerekend in totaal zo'n 1000 euro. Zijn advocaat kondigde aan in beroep te gaan. Van der Poel betuigde spijt van zijn actie in het hotel toen hij maandag op het vliegveld van Brussel was geland.

Hij heeft binnenkort een gesprek met de leiding van zijn Belgische team Alpecin-Deceuninck. Op basis van onder meer dat gesprek bepaalt de ploeg of er stappen worden ondernomen tegen Van der Poel.

LEES OOK:

Vader meisjes: 'Mathieu van der Poel mag boos zijn, maar niet dit doen'

Beelden laten zien hoe meisjes Van der Poel lastigvielen in hotel

Mathieu van der Poel heeft spijt: 'Ik dacht dat ik het zelf kon oplossen'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone