Explosie en een schietpartij: gemeente sluit huis na reeks van geweld

4 oktober 2022 om 22:07 • Aangepast 12 oktober 2022 om 13:37
nl
De gemeente Roosendaal heeft dinsdagavond een huis aan de Van der Nootlaan voor vier weken gesloten, tot 1 november. Dat gebeurt naar aanleiding van een serie van gewelddadige acties gericht aan dit adres, zo meldt de gemeente.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Afgelopen zondagavond raakten twee woningen in de Van der Nootlaan beschadigd door een explosief. Een paar dagen eerder werd er ook geschoten in de straat en ging er een steen door een ruit. Het gaat waarschijnlijk om gerichte acties. Er raakte niemand gewond.

Om herhaling te voorkomen, de bewoners van deze straat en bewoners van het desbetreffende adres te beschermen, heeft de burgemeester besloten de woning te sluiten. Er is daarvoor een een noodbevel verordend, meldt de gemeente Roosendaal.

“Deze woningsluiting is nodig om de veiligheid te borgen in de Van der Nootlaan. Veiligheid voor zowel de buurtbewoners, als voor de mensen die wonen aan dit adres. Met deze maatregel haal ik de aanleiding van de incidenten uit de straat. Ik gun alle mensen die geraakt zijn door deze incidenten de terugkeer van hun gevoel van veiligheid", zo zegt burgemeester Han van Midden.

LEES OOK:
Eerder geschoten in straat waar explosie was: 'Mogelijk was dat vergissing'

Huizen beschadigd na explosie Roosendaal: 'Klap in wijde omtrek te horen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!