Liveblog

112-nieuws: fietsster gewond • man meldt zich voor ongeval in Helmond

9 oktober 2022 om 19:31 • Aangepast 18 oktober 2022 om 11:53
nl
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

18.45

Fietsster gewond in Schijndel

Op de Eerdsebaan in Schijndel kwam zondagmiddag een vrouw ten val met haar fiets. Omstanders schoten te hulp en de vrouw werd vervolgens met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een deel van de rijbaan was tijdelijk afgesloten.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
17.05

Man uit Deurne meldt zich voor ongeval in Helmond

Een 27-jarige man uit Deurne heeft zich zondag gemeld voor het ongeval van vannacht waarbij een 17-jarige fietser werd aangereden in Helmond. Hij is verhoord en zijn auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

LEES OOK:
Fietser (17) aangereden en gewond achtergelaten op weg in Helmond

17.00

Fietsers gewond bij ongeval

Bij een ongeval op de Wilhelminasingel in Breda zijn twee fietsers gewond geraakt. Dat gebeurde na een botsing met een auto. Het gaat om een man en een vrouw. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De man werd ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. Wie geen voorrang verleende, is niet duidelijk. De politie onderzocht het een en ander.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
15.50

Kilo's illegaal vuurwerk gevonden in huis van gezin met kleine kinderen

De politie heeft zaterdagmiddag bij een huiszoeking ruim honderd kilo vuurwerk gevonden in een huis in Werkendam. Het overgrote deel van dat vuurwerk valt in de zwaarste categorie en is illegaal. In het huis waar het vuurwerk lag opgeslagen, woont een gezin met twee kleine kinderen.

LEES OOK: Kilo's illegaal vuurwerk gevonden in huis van gezin met kleine kinderen

12.49

Man vast na dollemansrit

Een 29-jarige automobilist uit Oudheusden is zaterdagavond vastgezet nadat hij als een dolle door Den Bosch en Vught had gereden. Hij reed onder meer tegen verschillende geparkeerde auto's. Een getuige die de man zag racen, maakte hier beelden van en waarschuwde de politie. Agenten konden zo de man achterhalen. Hij moest zijn rijbewijs inleveren, maar de man ging daarna gewoon door met zijn dollemansrit. Uiteindelijk crashte hij met zijn auto in de Boslaan in Vught.

LEES OOK: Man vast na dollemansrit door Den Bosch en Vught, diverse auto's beschadigd

12.06

Wasdroger vat vlam

Een wasdroger vatte zondagochtend vlam in de garage van een huis aan de Industrieweg in Moergestel. De brand ontstond rond halftwaalf. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak. De wasdroger brandde volledig uit. De brand in de garage ging gepaard met veel rookontwikkeling. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

11.59

Motorrijder geschept in Eindhoven

Op een rotonde in de Amazonelaan in Eindhoven is zondagochtend een motorrijder geschept. De man op de motor werd volgens een 112-correspondent over het hoofd gezien door een automobilist die de rotonde wilde oprijden. De motorrijder raakte de zijkant van de auto en kwam ten val, zijn motorfiets schoot nog een stuk door over het wegdek. Ambulancemedewerkers hebben de motorrijder nagekeken. Zijn verwondingen vielen mee, mede omdat hij een stevige motorjas droeg.

De man op de motor zou over het hoofd gezien zijn door een automobilist die de rotonde wilde oprijden (foto: SQ Vision).
De man op de motor zou over het hoofd gezien zijn door een automobilist die de rotonde wilde oprijden (foto: SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde in de Amazonelaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde in de Amazonelaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
10.22

Aangereden fietser is Helmonder (17)

De fietser die zaterdagnacht werd gevonden bij een oversteekplaats op de Europaweg in Helmond is een 17-jarige Helmonder. Dat liet de politie in de loop van de zondagochtend weten. De politie houdt er rekening mee dat de jongen, die op straat lag, is aangereden en vervolgens achtergelaten. "Maar dit staat nog niet vast." De fietser zelf kan zich niet herinneren wat er gebeurd is. Hij heeft een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen.

LEES OOK: Fietser (17) aangereden en gewond achtergelaten op weg in Helmond

10.11

Ontruiming Jumbo Breda

De Jumbo-supermarkt in winkelcentrum De Burcht in Breda is zondagochtend ontruimd na een melding van stank. Volgens een 112-correspondent zou er sprake zijn van een lekkende leiding bij een koelsysteem. "Twee ambulances werden opgeroepen en een monteur was rond elf uur bezig met de reparatie."

Diverse hulpverleners werden opgeroepen vanwege de stank in winkelcentrum De Burcht in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Diverse hulpverleners werden opgeroepen vanwege de stank in winkelcentrum De Burcht in Breda (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Wat de stank in winkelcentrum De Burcht precies veroorzaakte, wordt onderzocht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Wat de stank in winkelcentrum De Burcht precies veroorzaakte, wordt onderzocht (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
10.09

Dronken fietser bestolen van telefoon

Een dronken man is zaterdagnacht in Eindhoven bestolen van zijn telefoon. Dit gebeurde rond drie uur, toen hij op het Stratumseind een stoel had uitgezocht om even op uit te rusten. Twee ogenschijnlijk behulpzame mannen leken zich om hem te bekommeren, maar in werkelijkheid maakten ze van de gelegenheid gebruik de telefoon uit de broekzak van de man te pakken. Dit werd vastgelegd op bewakingscamera's en op basis daarvan kon de politie de verdachten aanhouden.

08.51

Stroomstoring Den Bosch opgelost

De stroomstoring die zondagochtend vroeg ontstond in Den Bosch was rond kwart voor tien 's ochtends opgelost. Dat meldt Enexis. Ruim 1360 huishoudens hadden last van de stroomstoring. In eerste instantie vreesde Enexis dat de problemen niet voor halfelf opgelost zouden zijn.

Wachten op privacy instellingen...
07.35

Botsing automobiliste in Tilburg

Een automobiliste is zondagochtend rond halfzeven met haar auto op een boom gebotst in de Spoorlaan in Tilburg. Dit gebeurde vlakbij het gebouw van Interpolis. De vrouw was de macht over het stuur verloren. Er was geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken. Politie, brandweer en een ambulance kwamen met spoed naar de Spoorlaan. De vrouw is door hulpverleners uit de auto gehaald.

03.17

Man ligt gewond op weg in Helmond

Bij een oversteekplaats op de Europaweg in Helmond is zaterdagnacht een gewonde fietser gevonden. Vermoedelijk is de man - die op straat lag - aangereden en vervolgens achtergelaten, zo laat een 112-correspondent weten. De fietser is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar wat het slachtoffer overkomen is en zoekt mensen die wellicht iets gezien hebben.

LEES OOK: Fietser gevonden op weg Helmond, vermoedelijk aangereden en achtergelaten

19.54

Automobiliste botst op gevel meubelzaak

Een automobiliste verloor zaterdagavond de macht over het stuur en botste met haar auto tegen de gevel van een meubelwinkel aan de Reitscheweg in Den Bosch. De bestuurster en de bijrijder zijn in een ambulance nagekeken maar hoefden niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. Zowel de auto als de gevel van de winkel zijn flink beschadigd. Hoe de bestuurster de macht over het stuur kon verliezen, wordt onderzocht.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!