Dollemansrit door Den Bosch en Vught: auto's en bomen geraakt

9 oktober 2022 om 12:49 • Aangepast 17 oktober 2022 om 16:23
nl
Een 29-jarige automobilist uit Oudheusden is zaterdagavond opgepakt na een dollemansrit door Den Bosch en Vught. Hij reed op de Sint Janssingel in Den Bosch tegen verschillende geparkeerde auto's. Een getuige die de man zag racen, waarschuwde de politie.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Agenten kwamen de man tegen bij de Rompertpassage in Den Bosch. Hij reed op dat moment niet in de auto, maar op basis van het filmpje dat de getuige van de automobilist had gemaakt kreeg hij toch een proces-verbaal. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren. Een alcohol- en speekseltest waren op dat moment negatief.

Niet verder achtervolgen
Ondanks het ingevorderde rijbewijs zagen agenten de man kort daarna opnieuw rijden. Zijn rijgedrag was zo gevaarlijk dat de agenten uit veiligheidsoverweging besloten hem niet verder te achtervolgen.

Korte tijd later kreeg de politie een melding van een ongeluk in de Boslaan in Vught. Toen de agenten daar aankwamen, zagen ze de auto van de verdachte staan. Hij had met zijn auto drie bomen geraakt. Van de verdachte was geen spoor te bekennen. De auto werd voor onderzoek in beslag genomen en getakeld.

Bedreiging en verzet
Na een zoektocht in de omgeving konden de agenten de man alsnog aangehouden. In het politiebureau bedreigde de automobilist de agenten en verzette hij zich flink.

Ondanks een bevel van de hulpofficier van justitie weigerde de man mee te werken aan bloedafname voor onderzoek.

Aangifte
Van de eigenaren van de auto’s die tijdens de dollemansrit van de man beschadigd raakten, wordt aangifte opgenomen.

LEES OOK:

Dollemansrit over de A58 vastgelegd met dashcam

Dollemansritten: ook deze wegpiraten maakten de Brabantse wegen onveilig

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!