Zakken vol hasj gevonden bij grote drugsactie, vijf mannen opgepakt

13 oktober 2022 om 20:18 • Aangepast 21 oktober 2022 om 13:57
nl
Vijf mensen zijn donderdagavond in Roosendaal opgepakt in een onderzoek naar drugshandel. De politie heeft tijdens een grote actie in Kalsdonk, de oude Philipswijk, onder meer invallen gedaan in een telefoniewinkel en een lunchzaak.

Ook een huis aan de Wattstraat is door de politie binnengevallen. Zeker vijf grote zakken met softdrugs werden afgevoerd. Het ging om ruim 40 kilo hasj en 1,5 kilo hennep. Ook werden enkele duizenden euro's aan contant geld gevonden. De bewoner (57) is opgepakt. De gemeente denkt er over om dat pand een tijdje te sluiten, om illegale activiteiten te voorkomen.

Bij een doorzoeking in een huis aan de Radiostraat vonden agenten 17.000 euro cash.

Dealers
De operatie had de naam Kingpin gekregen. De politie wilde vooraf drie drugsdealers oppakken. Dat is ook gelukt. Het gaat om een man (23) uit Zegge en een verdachte uit Roosendaal (23) Ze werden opgepakt op het Heilighartplein. De bewoner (57) van een huis in de Wattstraat werd thuis gearresteerd en wordt ook verdacht van drugshandel.

Er hangt ze strafrechtelijke vervolging boven het hoofd maar ook nog een last onder dwangsom van 5000 euro. De gemeente Roosendaal kan dat bedrag innen. De verdachten moeten iets doen of iets (illegaals) laten. Als dat niet lukt krijgen ze een rekening van 5000 euro.

Twee auto's zijn doorzocht, eentje is in beslag genomen. In de doorzochte telefoniewinkel zijn namaakartikelen gevonden.

Tips uit de buurt
De politie, gemeente Roosendaal en douane kwamen in actie na meldingen van overlast uit de buurt. Straten in de wijk zijn afgezet. “De politie heeft een zero tolerance-beleid. Als er iets niet in orde is, ga je mee”, zegt Omroep Brabant-misdaadverslaggever Willem-Jan Joachems. Dat maakten twee Roosendalers mee. Eentje (20) kon geen id-bewijs tonen en de ander (27) had drugs op zak.

Deze auto werd gecontroleerd en inbeslaggenomen (foto: SQ Vision)
Deze auto werd gecontroleerd en inbeslaggenomen (foto: SQ Vision)
Onder meer bij deze lunchroom viel de politie binnen (foto: SQ Vision).
Onder meer bij deze lunchroom viel de politie binnen (foto: SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!