'Supporters van PSV en FC Utrecht wilden met elkaar op de vuist' - Omroep Brabant

'Supporters van PSV en FC Utrecht wilden met elkaar op de vuist'

15 oktober 2022 om 21:37 • Aangepast 17 oktober 2022 om 09:47
nl
De politie heeft zich zaterdagavond vanaf acht uur met veel mensen en wagens verzameld bij een parkeerplaats aan de Oude Rijksweg in Best. Ze had volgens een woordvoerder informatie gekregen dat voetbalsupporters met elkaar op de vuist wilden. Het gaat om een groep van vijftig man, mogelijk fans van PSV en FC Utrecht.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Behalve politie is ook een busje van de Mobiele Eenheid ingeschakeld. De manschappen zijn onder meer bezig met het tegenhouden en controleren van tientallen auto's.

Volgens Voetbal Ultras heeft de politie door haar grote inzet een afgesproken gevecht tussen aanhangers van FC Utrecht en PSV kunnen voorkomen. Een groep uit Utrecht werd tegengehouden. PSV-fans stonden al klaar om het gevecht aan te gaan, zo meldt het platform van en voor voetballiefhebbers.

Voetbal Ultras noemt zich 'een neutraal platform zonder liefde voor een club, maar liefde voor de voetbalcultuur zoals die hoort te zijn'.

Formeel is nog niet bekend welke fans met elkaar wilden vechten: de politie kon daar later op de avond ook nog niets over kwijt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.