50 voetbalfans aangehouden in Best, mes en knuppels in beslag genomen

15 oktober 2022 om 23:28 • Aangepast 31 oktober 2022 om 14:31
nl
De politie heeft zaterdagavond in Best ongeveer vijftig voetbalfans aangehouden, die uit zouden zijn geweest op een onderlinge confrontatie. Tijdens de controle probeerde een wagen opzettelijk in te rijden op agenten. Ook werden diverse knuppels, een mes en andere goederen in beslag genomen. Het zou gaan om aanhangers van FC Utrecht en PSV. Zondag wordt voor de Eredivisie PSV - FC Utrecht gespeeld.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De politie was met tientallen wagens naar een parkeerplaats aan de Oude Rijksweg in Best gereden, omdat op deze plek voetbalsupporters met elkaar op de vuist hadden willen gaan. Hierover was bij de politie informatie binnengekomen. Er werd ook een busje van de Mobiele Eenheid ingezet om problemen in de kiem te smoren.

Een woordvoerder van de politie kon niet bevestigen dat het ging om aanhangers van FC Utrecht en PSV, zoals een voetbalsupportersplatform eerder op de avond suggereerde. Volgens haar kon of wilde lang niet iedereen zich legitimeren. Ook droeg niet iedereen een shirt van zijn favoriete club.

Uiteindelijk is besloten de hele groep die met elkaar had willen vechten, aan te houden en per bus naar een politiebureau te brengen voor verhoor en legitimatie.

Het komt geregeld voor dat voetbalfans 'op afspraak' met elkaar willen vechten. Aanhangers van onder meer Brabantse clubs hebben de afgelopen jaren op dit gebied een twijfelachtige reputatie opgebouwd in binnen- én buitenland.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!