Tussenstand grote politieactie: 9 aanhoudingen, drugs en wapens gevonden - Omroep Brabant
Video

Tussenstand grote politieactie: 9 aanhoudingen, drugs en wapens gevonden

17 oktober 2022 om 16:22 • Aangepast 18 oktober 2022 om 16:08
nl
Bij de grootschalige drugsactie op meerdere plekken in heel Brabant, zijn tot nu toe negen mensen aangehouden. Dat laat de politie weten via Twitter. Het onderzoek wordt nu tijdelijk gestaakt, omdat het te donker wordt. Dinsdagochtend gaan de doorzoekingen op verschillende locaties verder, de plekken worden tot die tijd bewaakt.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Bij de acties werden ook een hoop illegale en verdachte spullen gevonden. "Bijvoorbeeld drugs, waaronder crystal meth. Maar ook vuurwapens, munitie, diverse luxe goederen, auto's en grote hoeveelheden contant geld", schrijft de politie Oost-Brabant op Twitter.

Duizend agenten
De enorme actie begon maandagochtend in alle vroegte. Op zeker drie woonwagenkampen in Eindhoven hebben agenten invallen gedaan. Datzelfde gebeurde op tientallen andere plekken in de provincie én daarbuiten, waaronder huizen en een garagebedrijf. Bij het onderzoek worden zeker duizend mensen ingezet.

Het onderzoek richt zich op de grootschalige productie van en de handel in synthetische drugs en het witwassen van crimineel geld. Bij de actie werkt de politie samen met de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de Belastingdienst, Defensie en andere specialisten. Ook worden speurhonden ingezet.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.