Video

Zoektocht naar drugs en bewijzen in bos bij woonwagenkamp

18 oktober 2022 om 06:51 • Aangepast 19 oktober 2022 om 06:23
nl
De politie gaat deze dinsdag in samenwerking met onder meer Defensie verder met haar zoektocht naar drugs en bewijzen voor witwassen van crimineel geld. In een bosgebied ten zuiden van een woonwagenkamp aan de Heezereweg in Eindhoven wordt door een speciaal team met prikstokken gezocht in de bossen. Op verschillende locaties worden gaten gegraven. Of er ook iets gevonden is wil de politie niet zeggen.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Van het woonwagenkamp zelf is weinig te zien. De omgeving is afgezet met lint, en om de vijftig meter een agent. Een drone die constant in de lucht hangt, houdt de omgeving in de gaten. De politie lijkt erg bang te zijn dat er ook maar iets naar buiten komt.

De actie begon maandag. Onder meer in Eindhoven startte toen in alle vroegte een enorme actie, waarbij ruim duizend mensen zijn ingezet, wat heel bijzonder is. Op die eerste dag zijn negen verdachten aangehouden en werden auto's, drugs, geld, wapens en munitie in beslag genomen.

Ook elders in Brabant en daarbuiten waren maandag invallen. De locaties waar de acties plaatsvonden, waren naast het woonwagenkamp aan de Heezereweg, woonwagenkampjes aan de Castiliëlaan en de Brestlaan en enkele 'burgerhuizen' in Eindhoven, een garagebedrijf in Best en een groothandel in Oeffelt. Maar er zouden ook op andere plekken huiszoekingen zijn geweest.

Het onderzoek richt zich op de grootschalige productie van en de handel in synthetische drugs en het witwassen van crimineel geld. Bij de actie werkt de politie samen met de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de Belastingdienst, Defensie en andere specialisten. Ook worden speurhonden ingezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!