Jumbo had al eerder grote twijfels over hoofdverdachte in witwaszaak

18 oktober 2022 om 09:33 • Aangepast 19 oktober 2022 om 09:29
nl
Supermarktketen Jumbo had acht jaar geleden al grote twijfels bij de hoofdverdachte in het lopende witwasonderzoek waarin ook topman Frits van Eerd verdachte is. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het bedrijf uit Veghel weigerde destijds een factuur van 60.500 euro te betalen aan autohandelaar Theo E.. Desondanks is Van Eerd daarna privé zaken met hem blijven doen.

De strafrechtelijke vervolging van E. was voor Jumbo in 2014 reden de rekening niet te betalen, zo schrijft de krant. Later zou het bedrijf dat alsnog hebben gedaan, omdat E. zijn verplichtingen uit het sponsorcontract had ingelost en er daarom geen juridische aanleiding was hem niet te betalen.

De factuur was voor de sponsoring door Jumbo van het motorcrossteam van E. Deze rekening uit 2014 kwam vorig jaar ter sprake toen de 58-jarige Drent in hoger beroep ging tegen een veroordeling voor witwassen en belastingfraude. Het niet-geanonimiseerde vonnis daarvan is in handen van het FD.

Jumbo en de advocaat van Van Eerd willen niet reageren. Het supermarktbedrijf benadrukte eerder zelf geen verdachte te zijn in het onderzoek. Frits van Eerd is vanwege de zaak tijdelijk teruggetreden als topman. Onduidelijk is hoelang dat duurt.

LEES OOK:

Jumbo heeft tijdelijke opvolger voor teruggetreden directeur Frits van Eerd

'Grote sommen geld gevonden bij verdachten in witwaszaak Frits van Eerd'

Frits van Eerd stopt tijdelijk als algemeen directeur van Jumbo

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.