Frits van Eerd stopt tijdelijk als algemeen directeur van Jumbo - Omroep Brabant
Video

Frits van Eerd stopt tijdelijk als algemeen directeur van Jumbo

23 september 2022 om 14:05 • Aangepast 4 oktober 2022 om 15:43
nl
Frits van Eerd treedt tijdelijk terug als algemeen directeur van Jumbo. Dit gebeurt 'na zorgvuldig overleg met zijn familie en de Raad van Commissarissen', staat in een persbericht van het supermarktconcern dat vrijdag werd verstuurd.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

In het persbericht staat dat het besluit is genomen 'in het belang van Jumbo'. "En het maakt het ook mogelijk voor Frits om zich volledig te concentreren op zijn persoonlijke situatie."

"De familie Van Eerd, de Raad van Commissarissen en het directieteam respecteren dit moeilijke besluit en zeggen hem alle steun toe in de komende periode."

Vijf dagen in de cel
De Jumbo-topman zat afgelopen week vijf dagen in de cel na een inval van de FIOD in zijn huis in Heeswijk-Dinther. Hij wordt samen met acht anderen verdacht van betrokkenheid bij diverse witwasconstructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen.

Invallen in Brabant en Drenthe
Vorige week dinsdag waren op meerdere plekken in Brabant en Drenthe invallen. Bij de doorzoeking van het huis van Van Eerd werden dozen vol documenten in beslag genomen. Het OM had opdracht gegeven voor de invallen. In totaal werden negen mensen aangehouden.

Het witwassen gebeurde via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel.

Verschillende experts zeiden eerder al dat het verstandig is dat Frits van Eerd tijdelijk terugtreedt:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone