Jumbo-topman Frits van Eerd langer vast in witwasonderzoek

16 september 2022 om 18:01 • Aangepast 19 september 2022 om 10:10
nl
Drie verdachten van het grote witwasonderzoek, onder wie Jumbo-topman Frits van Eerd, blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten.
Profielfoto van Ron VorstermansProfielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De 55-jarige Van Eerd uit Heeswijk-Dinther en een 57-jarige vrouw uit Gasteren in Drenthe worden nog verhoord door de FIOD en de politie. Hun inverzekeringstelling is vrijdagmiddag door de officier van justitie verlengd met maximaal drie dagen.

58-jarige hoofdverdachte 14 dagen langer vast
De 58-jarige hoofdverdachte uit de gemeente Aa en Hunze blijft veertien dagen langer vastzitten. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij diverse witwasconstructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen.

Vijf andere verdachten vrij maar nog wel verdacht
De vijf andere verdachten, een 48-jarige vrouw uit Gasteren, een vrouw (50) uit Assen, een 33-jarige man uit Assen, een 46-jarige man uit Assen en een man (68) uit Rosmalen zijn na de verhoren heengezonden. Zij blijven wel verdachten in het onderzoek.

Er is nog altijd veel onduidelijkheid rondom de rol van Frits van Eerd. Medewerkers van de FIOD namen bij de inval in zijn huis in Heeswijk-Dinther dozen vol documenten in beslag. In totaal werden dinsdagochtend negen mensen aangehouden. Het gaat om verdachten uit Brabant en Drenthe.

Inval in Heeswijk-Dinther
De inval in Heeswijk-Dinther was onderdeel van een groot witwasonderzoek. Het witwassen gebeurde via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel.

'Afwezig'
Zowel Jumbo als het OM wilden eerder niet bevestigen dat de topman vastzit in het kader van het witwasonderzoek. "In het kader van het onderzoek worden ook vragen gesteld aan Frits van Eerd", was het enige dat de supermarktketen erover wilde zeggen.

Dat werd donderdagavond aangevuld met het statement dat Van Eerd niet aan het werk is. "Gedurende zijn afwezigheid is de dagelijkse bedrijfsvoering van Jumbo gewaarborgd door het directieteam."

'Geen nieuwe informatie'
Jumbo zegt vrijdagavond in een reactie dat het geen nieuwe informatie heeft ontvangen en dat de supermarktketen daarom niet inhoudelijk kan reageren, ook niet over de positie van Van Eerd.

LEES OOK:

Inval bij Jumbo-topman Frits van Eerd: acht verdachten blijven vastzitten

'Jumbo-topman Frits van Eerd zit vast als verdachte in witwasonderzoek'

Inval in huis Jumbo-topman Frits van Eerd onderdeel groot witwasonderzoek

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!