Kwajongensstreek was reden voor de afzetting gevangenisterrein EBI in Vught

18 oktober 2022 om 17:24 • Aangepast 19 oktober 2022 om 17:20
nl
Een valse melding van een 'brutale kwajongen' blijkt de reden te zijn dat vorige week strenge veiligheidsmaatregelen zijn genomen rond de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) bij de PI Vught. Dat hebben betrouwbare bronnen bevestigd aan EenVandaag.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Het gevangenisterrein rond de PI Vught, waar ook de EBI zit, werd afgelopen donderdag korte tijd afgezet in verband met een verdachte situatie. De politie had een melding binnengekregen over een 'verdachte situatie' buiten de gevangenis. Minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind liet weten dat er 'signalen waren waardoor uit voorzorg extra veiligheidsmaatregelen genomen zijn'. Over de precieze inhoud van de melding werden geen mededelingen gedaan.

Valse melding
De signalen blijken nu gebaseerd te zijn op een valse melding, die werd gedaan door een jongen die anoniem probeerde te blijven. Diverse bronnen laten EenVandaag weten dat deze 'brutale kwajongensstreek' niet zonder gevolgen blijft: "De politie doet zeer serieus onderzoek naar de valse melding en heeft al bij de jongen op de stoep gestaan."

Taghi
Een andere bron die betrokken is geweest bij de veiligheidsoperatie rond de PI Vught laat weten: "Er was een melding binnengekomen dat Taghi per helikopter zou gaan ontsnappen. Het leek heel serieus. Alles is nagegaan en vervolgens is het weer afgeschaald."

Uiteindelijk zijn de veiligheidsmaatregelen ongeveer een half uur van kracht geweest. Daarna kon de omgeving worden vrijgegeven.

LEES OOK:
Gebied rond PI Vught korte tijd afgesloten na signalen over dreiging Dreiging rond PI Vught: deze maatregelen moeten ontsnappingen voorkomen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!