Liveblog

112-nieuws: schoorsteenbrand Zeeland • auto vermisten teruggevonden

19 oktober 2022 om 22:07 • Aangepast 20 oktober 2022 om 10:05
nl
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten.

22.55

Twee doden in gevonden auto

In de Kia Picanto die gevonden is bij knooppunt Empel zijn twee overleden mensen aangetroffen. Vermoedelijk zijn dat de vermiste Sanne en Hebe, meldt de politie.

22.15

Hulpdiensten massaal op A59 bij Empel

In het water bij het knooppunt Empel langs de A59 en A2 is een donkerkleurige Kia Picanto gevonden. Dat meldt de politie. Het is vrijwel zeker het voertuig waarmee Sanne en Hebe onderweg waren.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Iwan van Dun/ SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/ SQ Vision.
22.00

Schoorsteenbrand in Zeeland

In de schoorsteen van een huis aan de Bovenste Trent in Zeeland is brand uitgebroken. Het vuur sloeg over naar de rieten kap van het huis. De brandweer is met veel materieel ter plaatse. De bewoners zijn thuis en er vielen geen gewonden.

 Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
21.15

Veteranen Search Team naar Waspik

Het Veteranen Search Team is onderweg naar een locatie in Waspik-Zuid om daar verder te zoeken naar de vermiste Hebe en Sanne. Volgens de politie volgt er morgen eventueel een gedetailleerdere zoeking.

Wachten op privacy instellingen...
18.00

De rijstroken zijn weer open

16.45

Rijstrook dicht door ongeval op A58

Op de snelweg A58 is vanwege een verkeersongeval de rechterrijstrook afgesloten. Dat meldt de ANWB. Het ongeluk gebeurde in de richting van Eindhoven naar Tilburg en de extra reistijd bedraagt 20 minuten.

16.30

Rijstrook A59 afgesloten in verband met speurtocht

In verband met de zoektocht naar de vermiste Hebe en Sanne heeft Rijkswaterstaat op de A59 vanaf de afrit Waspik tot aan het Veer bij Dussen een rijkstrook afgezet. Dit zodat de politie 'op een veilige en ongestoorde manier' haar werk kan doen'.

Wachten op privacy instellingen...
16.00

Nieuwe zoekactie naar Hebe en Sanne bij De Loonse en Drunense Duinen

De zoektocht naar de 10-jarige Hebe en haar begeleidster Sanne (26) is uitgebreid naar de Loonse en Drunense Duinen. Het Coördinatie Platform Vermissing (CPV), een vrijwilligersgroep uit Urk, heeft bij Herberg De Drie Linden aan de Giersbergen in Drunen een verzamelplaats ingericht voor vrijwilligers die mee willen helpen zoeken.

LEES OOK: Nieuwe zoekactie naar Hebe en Sanne bij De Loonse en Drunense Duinen

14.15

Auto ondersteboven, vrouw naar ziekenhuis

Een vrouw is woensdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht na een ongeval in Hilvarenbeek. Ze reed rond kwart voor twee over de N269 bij Hilvarenbeek, toen ze door onbekende oorzaak naast de weg belandde. De auto eindigde ondersteboven. Hoe ernstig de verwondingen van de vrouw zijn, is onduidelijk.

12.34

Vaten met drugsafval gevonden

De politie heeft woensdag in Someren twee vaten in de grond gevonden met daarin vermoedelijk drugsafval. Volgens een 112-correspondent gaat het om ingegraven vaten. Milieudiensten komen naar de Bergdijk om de vondst op te ruimen. De politie onderzoekt de zaak.

Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
12.11

Vrouw beroofd met vuurwapen, tieners opgepakt

Twee jongens (16 en 17) uit Tilburg zijn dinsdag aangehouden, omdat ze in juni een vrouw van haar telefoon hebben beroofd. De tieners hadden op vrijdag 17 juni een verkoopafspraak op het Paduaplein in hun woonplaats. Daar dreigden ze met een pistool en gingen ze er met haar mobieltje vandoor. Tijdens het onderzoek vonden agenten in de Jan Grewenstraat een vuurwapen. Zij zitten nog vast.

11.48

Automotor ronkt de hele nacht, vogel dood door koolstofmonoxide

Een vogel is in Vlijmen waarschijnlijk door koolstofmonoxidevergiftiging om het leven gekomen. Een vrouw raakte onwel en is naar het ziekenhuis gebracht. Dit gebeurde woensdagochtend in een huis aan de Karrestraat. Dinsdagavond al roken de bewoners een vreemde lucht, maar ze kwamen er niet achter wat de oorzaak was. Woensdagochtend hing de aparte lucht nog altijd rond en was een vogel overleden. De vrouw des huizes viel even later flauw en is naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer werd gewaarschuwd en die kwam erachter dat er een veel te hoge concentratie koolstofmonoxide hing. Brandweerlieden zochten naar de oorzaak en vonden die in de vorm van een lopende automotor. Die heeft waarschijnlijk de hele nacht op stationair gestaan en stond in een garage bij de woning.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
11.24

Wijkagent maakt verdachte met handboeien vast aan politiemotor

Een wijkagent in Boxtel, Esch en Selissenwal heeft dinsdagavond een man met handboeien vastgemaakt aan zijn politiemotor. Daarna is hij aangehouden, omdat de man werd gezocht voor een mishandeling in Waalwijk.

Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die zich volgens diender Hicham verdacht gedroeg tijdens een routinecontrole. "Omdat de man de indruk wekte weg te willen komen, heb ik hem tijdelijk verankerd aan mijn motor", schrijft de wijkagent. Daarna is de dertiger door andere agenten meegenomen naar het politiebureau.

Wachten op privacy instellingen...
10.51

Twee inbrekers op heterdaad aangehouden

Twee inbrekers zijn in de nacht van dinsdag op woensdag op heterdaad betrapt. Dat meldt de Brabantse agent Koen Simmers op Twitter. Waar zij precies zijn opgepakt, is niet bekend. Volgens Simmers heeft de politie twee nachten lang gepost.

Wachten op privacy instellingen...
08.55

Stankklachten door brandende vrachtwagen

De brandweer laat de vrachtwagen die op een afrit van de A27 tussen Breda en Oosterhout in vuur en vlam stond, gecontroleerd uitbranden. Er zit een lading frituurolie in, laat een woordvoerder van de brandweer weten. Dit maakt het bluswerk lastig. Volgens een woordvoerder melden inwoners van Teteringen zich met klachten over stank.

LEES OOK: Vrachtwagentrailer met frituurolie in lichterlaaie langs A27

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
06.30

Zoektocht naar Hebe en Sanne gaat vanochtend verder

Nadat de politie gisteravond laat stopte met het zoeken naar de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26), zal de zoektocht vanochtend verder gaan. "Nu het donker is wordt het zoeken lastiger, daarom stopt de zoekactie en gaan we morgen verder. Het onderzoek gaat onverminderd door en we lopen alle informatie uit die we tot nu toe hebben", gaf de politie gisteravond rond kwart voor elf aan.

Foto: AMBER Alert.
Foto: AMBER Alert.

"We weten nog niet genoeg. We hebben Hebe en Sanne nog niet kunnen vinden helaas", zo zei Stijn van Griensven van de politie Oost-Brabant gisteravond in talkshow Jinek. Er wordt vooralsnog rekening gehouden met alle scenario's. Zo is het nog niet te zeggen of er sprake is van een ontvoering of een ongeluk. "Wat we weten is dat Hebe en Sanne een hele nauwe band hadden, dat geldt ook voor beide families. Maar dat laat onverlet dat we nog steeds in deze fase van het onderzoek met alle scenario's rekening houden."

LEES OOK: Familie van vermiste Hebe (10) bedankt iedereen voor steunbetuigingen

05.00

Vrachtwagen met friet in brand

Een brandende vrachtwagen zorgt vanochtend vroeg voor een vlammenzee op de A27 tussen Breda en Oosterhout. Er zit onder meer friet in. Het vet zorgt ervoor dat de brand lastig te blussen is. De chauffeur zette zijn combinatie op de afrit van een tankstation langs de A27 bij Oosterhout stil en wist de trailer los te koppelen. Er raakte niemand gewond.

De vlammenzee is van een grote afstand te zien. In de trailer zitten ook onder meer koffie en pakken witte wijn. De chauffeur was onderweg naar een supermarkt in Heerenveen, zo vertelde hij.

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
01.00

Veel agenten op de been na melding schietpartij

Bij de politie kwam vannacht rond een uur een melding binnen dat er aan de Molenstraat in Oss zou zijn geschoten. Dit in de buurt van het Titus Brandsmalyceum. Een buurtbewoner gaf aan dat hij schoten dacht te hebben gehoord. Agenten die na de melding in de buurt onderzoek deden, vonden geen aanwijzingen dat er daadwerkelijk geschoten was, zo liet de politie weten.

Op foto's is te zien dat verschillende agenten in kogelwerende vesten de straat afspeuren op zoek naar aanwijzingen. Toen zij niks vonden, werd de afgesloten straat weer snel vrijgegeven. Wat de buurtbewoner wel gehoord heeft, is niet duidelijk.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!