Video

Zoektocht naar Hebe en Sanne in volle gang, Veteranen Search Team helpt mee

19 oktober 2022 om 09:51 • Aangepast 1 november 2022 om 09:32
nl
De zoektocht naar Hebe (10) en Sanne (26) is woensdagochtend om half tien hervat. Dinsdagavond laat moest de zoekactie naar het vermiste meisje en haar begeleidster worden gestaakt omdat het donker was geworden. Net als dinsdag helpen ook woensdag tientallen vrijwilligers van het gespecialiseerde Veteranen Search Team (VST) mee met zoeken. Ook de politiehelikopter vloog in de ochtend over het gebied.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Woensdagochtend vroeg verzamelden de vrijwilligers van het VST zich in Sprang-Capelle. Vanuit een centrale post daar wordt de zoekactie gecoördineerd.

Het zoekgebied dat de politie nu specifiek noemt, is het gebied rond de Polanenweg in Waspik. Zo wordt er bijvoorbeeld in linie door vrijwilligers van het VST met prikstokken gezocht langs het Oude Maasje ter hoogte van de Overdiepsekade en de Veerweg in Sprang-Capelle. Verder wordt er continu bekeken of ook op andere plekken kan worden gezocht.

In groepjes zoeken vrijwilligers naar "onregelmatigheden", legt groepscommandant Monique Eemsing van het VST het uit. Ze doelt dan bijvoorbeeld op bandensporen die van de weg het water, een weiland of het gras inlopen.

Beeld: Omroep Brabant.
Beeld: Omroep Brabant.

In totaal zijn zo'n honderd agenten en vrijwilligers van het VST woensdag betrokken bij de zoekactie. "We hebben gisteren een aantal gebieden te voet uitgekamd, maar ook met auto’s is gezocht", geeft de politie aan. "De plekken waar we gisteren met auto’s hebben gezocht worden vandaag te voet doorzocht."

Een van de plekken die woensdagochtend nauwkeurig werd onderzocht is het land van Arjan van Suijlekom die zijn melkvee- en akkerbouwbedrijf heeft aan de Veerweg in Sprang-Capelle, middenin het zoekgebied. Dat het tweetal met auto en al verdwenen is, noemt hij heel apart. Verder geeft Van Suijlekom aan vooral mee te leven met de families.

De politie doet ondertussen alles wat mogelijk is, vertelt een woordvoerster. "Met deze fysieke zoektocht, maar ook achter de schermen bewandelen we allerlei wegen. Ook online. Denk aan camerabeelden en kentekenherkenning."

Zorgen nemen alsmaar toe
Ondertussen zien ze ook bij de politie cruciale tijd verstrijken. "We sturen al niet zomaar een AMBER Alert. Maar als er dan zoveel uur later nog geen actueel spoor is, worden de zorgen alleen maar groter."

Wel komen er volgens de woordvoerster veel tips binnen. "Of er iets bruikbaars tussen zit? We onderzoeken alles wat binnenkomt."

De politie heeft woensdagmiddag mensen uitgenodigd om mee te zoeken. Zij kunnen zich om half twee melden bij parkeerplaats Giersbergen van de Loonse en Drunense Duinen. Daar is inmiddels een speciaal coördinatiepunt ingericht, waar vrijwilligers zich kunnen melden. Daar horen ze ook waar ze mogen zoeken.

Beeld: Omroep Brabant.
Beeld: Omroep Brabant.
Foto: Eva de Schipper.
Foto: Eva de Schipper.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!