Na dagen weer stromend water in gevangenis Grave

20 oktober 2022 om 17:07 • Aangepast 1 november 2022 om 11:12
nl
De gevangenis in Grave heeft weer stromend water. Het Huis van Bewaring zat sinds dinsdagavond zonder stromend water, omdat door nog onbekende oorzaak een lek in de waterleiding was ontstaan. Hierdoor konden toiletten niet worden doorgespoeld en kon er evenmin worden gedoucht. Een woordvoerder van de gevangenis meldde donderdagavond rond tien uur dat het probleem was opgelost.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Door de lekkage was er water naar de arbeidszalen en het magazijn gestroomd. De hoofdleiding moest worden afgesloten, waardoor er geen water uit de kraan kwam.

De directie van de gevangenis wist met provisorische maatregelen voor elkaar te krijgen dat de toiletten doorgespoeld konden worden en dat gevangenen zich konden wassen. Medewerkers en gedetineerden kregen flesjes met drinkwater.

'Vervelend, maar ook overmacht'
Nadat de hoofdleiding was afgesloten, werd de lekkage opgespoord. Verschillende partijen werden ingeschakeld om het probleem op te lossen.

Plaatsvervangend directeur Patricia van Etteger over de lekkage: “We hebben de gedetineerden gesproken en de situatie uitgelegd. Het is vervelend, maar het is ook overmacht. Ze begrijpen dat we doen wat we kunnen om het op te lossen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!