Kerstdiner in oktober om nieuwe coronamaatregelen voor te zijn

21 oktober 2022 om 19:00 • Aangepast 2 november 2022 om 09:55
nl
Dieuwke en Willem Simonis moesten twee kerstmissen achter elkaar de deuren van hun restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe gesloten houden vanwege corona. Dit jaar nemen ze het zekere voor het onzekere en daarom serveren ze nu alvast op drie avonden een kerstdiner. Op de kaart staan onder meer hert, konijn en een traditionele hazenpeper.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Medewerkster Karin Slob en haar team van de dagbesteding hebben het restaurant alvast aangekleed in kerstsfeer. Inclusief kerstbomen, ballen, glitterslingers en heel veel lampjes. “We hebben een oproep gedaan onder personeelsleden voor kerstspullen. Iedereen reageerde enthousiast. Er was meer dan genoeg om het gezellig te maken”, legt Karin uit.

"Het is wel een beetje apart in deze tijd van het jaar."

Ondanks de vrolijke sfeer binnen, is de aanleiding voor uitbater Willem Simonis ernst. De afgelopen kerstmissen waren voor hem en zijn collega's immers geen pretje.

“Vorig jaar kregen we pas een week van tevoren het bericht dat we dicht moesten blijven. Mocht corona deze winter weer toeslaan dan hebben we deze kerstdiners in ieder geval gehad. Mijn vrouw Dieuwke kwam met het briljante idee.”

Restaurantmanager Olivier Groen heeft zijn handen vol aan de voorbereidingen. “Het is wel een beetje apart in deze tijd van het jaar, maar het went heel snel in deze entourage.”

"We hebben drie dagen volle bak."

“Het enige wat nog ontbreekt, is de sneeuw buiten”, vult Willem aan terwijl hem nog een bijkomend voordeel van kerst in oktober te binnen schiet. “We hebben drie dagen volle bak met gasten die straks niet meer hoeven te kiezen of ze nu bij hun ouders of schoonouders gaan eten met kerstmis. Want nu kunnen ze beide doen.”

Willem Simonis in restaurant Onze Kerk.
Willem Simonis in restaurant Onze Kerk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.