Zusjes Eek bieden dieven 1000 euro in ruil voor gestolen sieraden

27 oktober 2022 om 07:36 • Aangepast 8 november 2022 om 12:54
nl
De bestolen zusjes Roos en Geertje Eek bieden dieven van hun sieraden een geldbedrag van duizend euro. Uit hun sieradenatelier op Strijp-R in Eindhoven namen twee inbrekers sieraden en een hele voorraad grondstoffen mee. “Leg het ergens neer, laat ons weten waar en we betalen jullie duizend euro op de manier zoals jullie het willen", stellen de zussen voor op Facebook. Ook hebben ze de beveiligingsbeelden gedeeld.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De inbraak vond in de nacht van maandag op dinsdag plaats. De zusjes vertelden dat de buit voor de dieven niet veel waard zou zijn. “Zij krijgen er maar een paar tientjes voor, maar voor ons is het veel meer waard”, vertelde Geertje Eek.

"Voor jullie is het nauwelijks van waarde. Leg het ergens neer, laat ons weten waar en we betalen jullie duizend euro op de manier zoals jullie het willen. Dan heeft het ook voor jullie nog zin gehad", zo valt er te lezen op Facebook.

Dieven op beeld te zien
De dochters van de bekende meubelontwerper Piet Hein Eek startten vier jaar geleden hun duurzame sieradenlijn onder de naam Tweek. Ze maken de sieraden in samenwerking met verschillende hightech-fabrieken met als doel dat er zo min mogelijk materiaal verloren gaat.

Inmiddels is er ook een doneeractie opgezet om de zussen 'de winter door te helpen'. Van de beoogde 15.000 euro is donderdagochtend al ruim 7000 euro binnengehaald.

LEES OOK: Dochters van Piet Hein Eek bestolen van sieraden maar het goud is veilig

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!