Video

Man raapt handgranaat op bij coffeeshop en stopt hem in zijn tas

27 oktober 2022 om 18:15 • Aangepast 8 november 2022 om 13:51
nl
Een man heeft donderdagochtend een handgranaat opgeraapt, die 's nachts door een onbekende bij coffeeshop Caza aan de Gasthuisring in Tilburg was neergelegd. De man stopte die in zijn tas en liep daarmee naar een parkeerplaats aan de Jan Heijnsstraat. Agenten hielden hem daar aan en namen zijn tas in beslag.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De politie legde de tas op een veilige plek op de parkeerplaats. De omgeving werd afgezet zodat er niemand bij het explosief kon komen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld en heeft de handgranaat meegenomen voor verder onderzoek.

De man die de granaat had opgeraapt, is verhoord. Hij zou volgens de politie niet hebben beseft hoe gevaarlijk het is om een mogelijk explosief zomaar op te rapen.

Hij verklaarde hij dat hij de granaat in zijn tas had gestopt om bij de politie in te leveren, maar dat het achteraf gezien slimmer was geweest om te politie te bellen. De man heeft volgens de politie niets te maken met het neerleggen van de granaat voor de coffeeshop, dus hij is weer vrijgelaten.

Getuigen gezocht
De handgranaat was 's nachts voor de coffeeshop neergelegd. Op camerabeelden is te zien dat een andere man deze daar neerlegde. De politie is nog op zoek naar deze man.

De man droeg een zwarte jas met een capuchon, een donkere joggingsbroek, zwarte schoenen en blauwe handschoenen. Mensen die meer weten, kunnen de politie bellen. Coffeeshop Caza werd op 13 maart nog beschoten door onbekenden.

De handgranaat werd donderdagochtend gevonden:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!