K3 is Brabantser dan ooit: Diede uit Someren vervangt zwangere Hanne

31 oktober 2022 om 14:33 • Aangepast 8 november 2022 om 15:55
nl
Ze was de gedoodverfde favoriet tijdens K2 Zoekt K3, maar eindigde op de vierde plek: Diede van den Heuvel (22). Toch staat de Somerense vanaf dit weekend tijdelijk op het podium met haar collega’s Marthe en Julia van K3. “Het is voor mij een droom die uitkomt!”
Profielfoto van Rob van den Broek
Geschreven door
Rob van den Broek

Diede valt in voor het zwangere K3’tje Hanne Verbruggen, die volgende maand is uitgerekend van haar eerste kindje. Met Diede erbij is K3 in één klap Brabantser dan ooit. Julia Boschman (20) uit Bergen op Zoom won vorig jaar namelijk de tv show op SBS6 en VTM en is volgende maand precies een jaar bij K3.

De keuze voor Diede als invalster is geen onverwachte. Samen met Julia schopte ze het tot de grote finale van K2 Zoekt K3. “Er was toen echt geen sprake van strijd en we gunden elkaar alles”, zo vertelt Julia. “Ik vind het geweldig dat Diede er nu toch weer even bij is.”

In de maanden na de zoektocht naar de nieuwe 'K' richtte Diede zich op haar eigen zangcarrière, maar 'ik heb er nooit rekening mee gehouden dat deze kans voorbij zou komen'. De Somerense: “Toen ze vanuit Studio 100 belden met de vraag of ik Hanne tijdelijk wilde vervangen, heb ik direct ja gezegd.”

Lang geheim
Studio 100, het 'moederbedrijf' van K3, hield maandenlang geheim wat er met K3 zou gebeuren in verband met de zwangerschap van Hanne. Lange tijd was het de vraag of de geplande concertreeks in Nederland wel door kon gaan.

De afgelopen weken was Diede al stiekem mee op tournee en heeft ze achter de schermen druk gerepeteerd. “Opnieuw hebben we kunnen zien waarom Diede het tot zover in de finale van K2 Zoekt K3 heeft geschopt”, zo laat K3'tje Marthe de Pillecyn weten. “Ze is een grote aanwinst.”

Concertreeks gaat door
Voor het eerst in het 24-jarige bestaan van K3 wordt de formatie tijdens een lopende toer aangepast. In Groningen staat K3 komend weekend voor het eerst met Diede op het podium.

Volgende week staan Diede en Julia met Marthe op Brabantse bodem in de Mainstage Brabanthallen in Den Bosch. Volgende maand treedt K3 ook nog op in het Chassé Theater in Breda.

Wat de tijdelijke aanstelling van Diede voor de verdere toekomst betekent, laat Studio 100 in het midden. In ieder geval zal de Somerense de honneurs waarnemen voor de resterende concerten in Nederland en als vervanger aanblijven tot het einde van het zwangerschapsverlof van Hanne.

LEES OOK:
Diede uit Someren werd niet het nieuwe K3'tje: 'Ik zal altijd fan blijven'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.