Kickbokser Nieky Holzken stopt met autobedrijf na klap uit onverwachte hoek - Omroep Brabant

Kickbokser Nieky Holzken stopt met autobedrijf na klap uit onverwachte hoek

2 november 2022 om 12:22 • Aangepast 9 november 2022 om 15:51
nl
Een flinke dreun voor kickbokser Nieky Holzken. De Helmonder moet voor 1 januari stoppen met het verkopen van auto's aan huis. Holzken heeft daarvoor geen vergunning en krijgt deze ook niet van de gemeente Helmond. Inmiddels heeft 'The Natural' besloten de handdoek in de ring te gooien en helemaal te stoppen met zijn bedrijf. "Ik vind het schandalig."
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

De voormalig wereldkampioen startte begin september met zijn autobedrijf aan huis in de Azalealaan in Helmond. Hij verkocht daar tweedehands elektrische en hybride auto's. Dat deed hij in de twee autogarages die hij naast zijn huis heeft staan. Maar dat mag dus niet van de gemeente. Volgens de gemeente past het bedrijf van 'The Natural' niet in het bestemmingsplan.

Holzken is teleurgesteld in de gemeente. "Ik vind het schandalig. Hier wordt met twee maten gemeten. Naast mij zit een bedrijf met elektrische scooters. Dat mag dan wel?"

"Ik verkoop te weinig om zelf ergens een pand te huren."

De bijna 39-jarige topsporter ziet geen andere mogelijkheid dan te stoppen met zijn bedrijf. "Ik ben net pas begonnen met een paar auto's. Ik verkoop te weinig om zelf ergens een pand te huren."

Zijn bedrijf heeft hij inmiddels al opgedoekt. "Ik heb hier buiten alles al opgeruimd. De auto's zijn weg en ik heb me uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel en de RDW."

"Ik doe zo vaak iets gratis voor de gemeente en dan krijg je nu dit."

Het voelt zuur voor de trotse Helmonder. "Ik doe zo vaak iets gratis voor de gemeente en dan krijg je nu dit." De drie auto's die Holzken nog te koop had staan, verkoopt hij nu via zijn schoonvader en trainer Sjef Weber, die sinds jaar en dag een autobedrijf heeft. Daarbij intrekken is volgens Holzken geen optie.

'The Natural' hoopte een nieuwe carrière gevonden te hebben voor na zijn topsportcarrière. Hij moet nog een paar professionele partijen kickboksen en dan loopt zijn contract af.

Holzken had grote plannen met zijn groene autobedrijf. "Ik wil graag klein beginnen hier. En mocht het een succes worden, waar ik wel vanuit ga, dan kan ik een pand gaan huren", zo zei hij eerder. Maar daar denkt de gemeente dus anders over.

Hij wil zich nu weer volledig gaan richten op een trainerscarrière in de sportschool van zijn schoonvader in Helmond.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.