Boy wordt burgemeester en gelooft het zelf bijna niet: 'Heel onwerkelijk' - Omroep Brabant
Video

Boy wordt burgemeester en gelooft het zelf bijna niet: 'Heel onwerkelijk'

4 november 2022 om 18:15 • Aangepast 14 november 2022 om 15:25
nl
Wachten op privacy instellingen...
Het is hem gelukt, de 31-jarige Boy Scholtze wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Drimmelen. Donderdagavond kreeg hij het goede nieuws te horen. “Het heeft even op mij in moeten werken. Het is heel onwerkelijk wat er allemaal gaande is, maar ik ben ontzettend blij en vereerd.”
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

De kersverse burgemeester had vrijdagmorgen even wat uit te leggen op zijn huidige werk in Tilburg. Hij is nu nog operationeel manager projectontwikkeling en vastgoedbeheer, maar daar gaat binnenkort verandering in komen. “Ik was verrast. Ik hoopte dat ik het zou worden, want het is een droom. Als burgemeester kun je echt iets betekenen.”

"We zijn al een paar keer op 'geheime missie' gegaan."

Het was dan ook een bewuste keuze om te solliciteren op de vacature van de gemeente Drimmelen. Scholtze heeft daar de afgelopen tijd al stiekem aardig wat tijd doorgebracht. “Mijn echtgenoot en ik zijn er al een aantal keer op ‘geheime missie’ gegaan, zoals we dat noemden. Het voelde meteen heel goed. Toen heb ik de gok gewaagd en de brief geschreven.”

Uit achttien sollicitaties is Scholtze de gelukkige en vanaf half december mag hij zich de jongste burgemeester van Nederland noemen. Ondanks zijn leeftijd heeft hij al aardig wat kennis en ervaring. “Er is geen burgemeestersschool of zoiets, maar ik heb een achtergrond in de bestuurskunde. Daarnaast ben ik tien jaar actief geweest in de lokale politiek en ik heb mezelf goed ingelezen in de stukken die te vinden zijn.”

"Ben benieuwd naar de opdracht die bij de Rode Lantaarn hoort."

Op 21 december wordt Scholtze geïnstalleerd als burgemeester. Hij krijgt dan ook de Rode Lantaarn, de trofee voor de jongste burgemeester van Nederland, uit handen van de huidige jongste burgemeester van Nederland. “Ik heb gehoord dat er een opdracht bij hoort. Dus daar ben ik ook wel benieuwd naar.”

Tot die tijd gaat de jongste burgemeester zich nog even goed voorbereiden op zijn nieuwe functie. “Ik wil nog veel te weten te komen van de inwoners, wat er te doen is en welke verenigingen er zijn. Ik streef ernaar om open en benaderbaar te zijn en wil echt deel uit kunnen maken van de gemeenschap. De reacties zijn vooralsnog heel erg positief. Ik voel me nu al ontzettend welkom.”

LEES OOK:
Boy is de jongste burgemeester van Nederland, maar niet de jongste ooit Jongste burgemeester van het land zetelt vanaf december in Drimmelen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone