PSV loot Sevilla in tussenronde van de Europa League

7 november 2022 om 13:18 • Aangepast 8 november 2022 om 08:28
nl
PSV heeft Sevilla geloot in de tussenronde van de Europa League. Dat was het resultaat van de loting die maandagmiddag plaatsvond op het hoofdkantoor van de Europese voetbalbond UEFA in Nyon. De Eindhovenaren spelen de eerste wedstrijd op 16 februari in Spanje. De thuiswedstrijd is op 23 februari in Eindhoven.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Bij winst plaatst PSV zich voor de achtste finales van de Europa League. Sevilla staat momenteel zeventiende in de Spaanse competitie.

Bij loting kwam de tegenstander van PSV uit de pot FC Barcelona, Sevilla, Sporting Portugal, Juventus, Bayer Leverkusen, Sjachtar Donetsk en Red Bull Salzburg.

Wachten op privacy instellingen...

Nummer 3 tegen nummer 2
In de tussenronde van de Europa League speelt de nummer drie van de poulefase in de Champions League tegen de nummer twee uit de poulefase in de Europa League. De winnaar speelt in de achtste finale van de Europa League.

PSV eindigde in de poulefase van de Europa League als tweede achter Arsenal. Verder zaten ook Bodø/Glimt en FC Zürich in dezelfde poule. Arsenal werd eerste op twee punten gevolgd door PSV. De Eindhovenaren wonnen de laatste poulewedstrijd met 1-2 van Bodø/Glimt.

LEES OOK:
Vreugde bij PSV na stunt op Arsenal: ‘Tweede helft verbaasde mij’ PSV wint van Bodø/Glimt, maar de tribunes waren leuker dan de wedstrijd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!