Moeder doodgereden Caillou (19): ‘We leven iedere dag in een nachtmerrie’

8 november 2022 om 20:05 • Aangepast 9 november 2022 om 08:36
nl
“Caillou stond volop in het leven, klaar om zijn dromen waar te maken. Ik zou er alles aan doen om zijn stem ooit nog te horen maar dat gaat helaas niet meer.” Die woorden sprak de moeder van de verongelukte Caillou dinsdag in de rechtbank in Den Bosch. Haar zoon werd op een vrijdagnacht in september geschept door een dronken automobilist, hij overleefde de klap niet.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

De 21-jarige bestuurder Amar D. stond dinsdag voor de rechter in Den Bosch. Hij reed in de nacht van 3 op 4 september met een noodgang van Deurne naar Eindhoven na een nacht stappen. Op de Noord-Brabantlaan in Eindhoven, waar 50 kilometer per uur is toegestaan, reed de man bijna een dubbel zo hoge snelheid. Op dat moment fietste de 19-jarige jongen door rood licht en werd hij geschept. Hij belandde in het ziekenhuis en overleed een week later.

Met een rechte rug en zijn armen over elkaar op tafel, enigszins onverschillig, hoorde verdachte Amar D. de feiten aan. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren? Daarover beweerde hij weinig meer te weten. Volgens de verdachte was dat te wijten aan een hersenschudding die hij bij het ongeluk zou hebben opgelopen.

Uit onderzoek bleek dat de man kort voor het ongeval zijn telefoon gebruikte, maar dat kon de verdachte zich niet herinneren. Verder reed hij onder invloed van alcohol en cocaïne, maar D. hield vol dat hij alleen eerder op de avond gedronken had. En in plaats van te remmen, gaf hij gas bij op het moment dat hij de fietser bijna schepte. Maar ook dat wist D. niet meer toen de rechter ernaar vroeg.

"We hebben nooit een blijk van waardering gehad. Alsof het leven van Caillou niets waard was."

“Iedere ochtend word ik trillend en vol paniek wakker”, vertelt de moeder van Caillou. “Iedere nacht herleef ik deze nachtmerrie opnieuw. Het moment dat de politie aan de deur stond en hoe we hem aantroffen. Het is zo onwerkelijk en moeilijk.”

Bij deze woorden moest Amar D. een paar keer slikken. De verdachte wendde zich tot de familie om te zeggen dat het hem spijt. Extra pijnlijk vindt de moeder het dat ze na het ongeluk nooit iets van de verdachte heeft gehoord. "Alsof het leven van Caillou niets waard was.” Dat was volgens D. 'miscommunicatie'. De politie had hem, naar eigen zeggen, afgeraden om contact op te nemen, omdat de familie rust nodig zou hebben.

De officier van justitie eiste twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk, vanwege de jonge leeftijd van de verdachte en zijn blanco strafblad. Ook moet D. drie jaar zijn rijbewijs inleveren als het aan het Openbaar Ministerie ligt.

LEES OOK: Fietser (19) overleden na botsing met auto, bloemen op plek van ongeluk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!