3 mannen (20 en 19) veroordeeld voor mishandeling op homo-ontmoetingsplek

9 november 2022 om 12:44 • Aangepast 11 november 2022 om 13:32
nl
Drie mannen van 20 en 19 jaar uit Berghem en Herpen zijn dinsdag door de politierechter in Den Bosch veroordeeld voor onder meer de mishandeling van een bezoeker van een homo-ontmoetingsplaats in Reek. Een vierde verdachte, een man van 20 uit Oss, werd vrijgesproken.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De drie die werden veroordeeld voor de mishandeling op 26 augustus vorig jaar, kregen allemaal een gevangenisstraf van enkele maanden opgelegd. Daarvan is het grootste deel voorwaardelijk. Ook deelde de rechter taakstraffen uit en moeten twee van de drie het slachtoffer van de mishandeling een schadevergoeding betalen.

De drie nu veroordeelde mannen werden op die bewuste donderdagavond aangehouden na een melding van een mishandeling bij de homo-ontmoetingsplek aan de Rustvenseweg. De politie was daar aanwezig om preventief toezicht te houden na een tiental eerdere meldingen van mishandelingen op die plek.

Twee van de drie werden dinsdag ook veroordeeld voor twee eerdere mishandelingen bij de homo-ontmoetingsplek en het in bezit hebben van onder meer een wapenstok. Voor dat laatste legde de rechter boetes op.

LEES OOK:

Bezoeker homo-ontmoetingsplaats mishandeld, drie bewapende tieners opgepakt

Vierde verdachte opgepakt voor homogeweld in Reek

Verdachten homogeweld op heterdaad betrapt dankzij 'Roze in Blauw'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.