Vrachtwagenchauffeurs opgelet: op deze plekken is 't viaduct écht te laag

19 maart om 12:09 • Aangepast 17 april om 01:17
nl
Opnieuw zat er dinsdagochtend een vrachtwagen klem onder een viaduct aan de Hertog Janstraat in Waalwijk. Een berucht viaduct, want dat gebeurde er al tientallen keren. Brabant telt meer plekken waar vrachtwagenchauffeurs zich verkijken op de hoogte. Een overzicht waar het oppassen geblazen is als trucker.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Paardenbak zonder dak
Een vrachtwagen die normaal paarden vervoert, reed zich vast onder een viaduct in Maarheeze waar de A2 over de Stationsstraat loopt. Door de botsing verloor de chauffeur het complete dak van zijn vrachtwagen. Paarden zaten deze keer gelukkig niet in de wagen.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

Huurwagen in de prak
Deze bestuurder huurde een kleine vrachtwagen maar zat even niet op te letten. Hij reed de huurwagen total loss in een tunneltje onder een viaduct van de A59 bij Waspik. De cabine paste nog wel door de tunnel, maar de laadbak niet. Het dak werd van de laadbak gerukt en bleef hangen aan de reling. Het bordje met daarop de maximale hoogte van 2,20 meter had de chauffeur gemist.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

Prijsschieten in Hank
Waalwijk is niet de enige plek waar chauffeurs geregeld hun dak verliezen. Ook in Hank is het vaker prijs bij een viaduct op de Kurenpolderweg. Aan het begin van de straat stond wel een waarschuwingsbordje en ook een stalen balk boven de weg moest de chauffeur waarschuwen. De vrouw probeerde nog te remmen maar het dak ging er volledig af. De vrouw liep letsel op aan haar hoofd.

Eerder reed ook een vrachtwagen die tachtig centimeter te hoog was tegen hetzelfde viaduct in Hank. Door de klap viel de vrachtwagen, geladen met diervoeder, om. De chauffeur raakte lichtgewond.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...

Vrachtwagen vast, brug eruit
Aan het Halve Zolenpad in Drunen kwam een vrachtwagen vast te zitten onder een fietsbrug. De schade bleek zo groot dat de complete brug verwijderd moest worden. Vermoedelijk was de vrachtwagenchauffeur onderweg naar een kippenboer om daar kippen te gaan laden, maar zover kwam het dus niet.

Bij de brug staan verschillende borden die waarschuwen voor een maximale hoogte van 3,6 meter, maar de chauffeur gaf aan dat hij zijn navigatiesysteem volgde. De vrachtwagen kwam volledig vast te zitten en kon er met geen mogelijkheid meer onderuit. Dus werd de complete brug verwijderd.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision

Horrorviaduct Waalwijk
En dan als klap op de vuurpijl natuurlijk het 'horrorviaduct' in Waalwijk waar al zeker tientallen vrachtwagens zich vastreden op dit stuk beton. Er staan waarschuwingsborden, rood met wit gestreepte balken boven de weg: het heeft geen zin. Volgens verkeersdeskundige Ruud Hornmann rijden veel truckers op routine, want de meeste viaducten zijn vier meter hoog. Of denken ze dat de borden te streng aangeven wat de maximale hoogte is: 'ach, ik kan er best onderdoor'.

Een oplossing is er niet volgens Hornmann, want het viaduct verhogen is te duur en de weg verlagen tast de fundering aan. Een tip voor alle chauffeurs in Waalwijk: het viaduct aan de Hertog Janstraat is écht 3,60 meter hoog.

Wil je een compleet overzicht van alle vrachtwagens tegen viaducten in Brabant? Dat vind je hier.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Dinsdag zat een vrachtwagen opnieuw klem onder het viaduct in Waalwijk

Vrachtwagens die zich vastrijden onder het viaduct zijn niet te voorkomen, vertelt een verkeersdeskundige

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!