Liveblog

112-nieuws: hennepkwekerijen ontdekt en geruimd • jongen geschept door auto

11 november 2022 om 18:42 • Aangepast 14 november 2022 om 11:53
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

18.32

Hennepkwekerijen ontdekt in Riethoven

De politie heeft in Riethoven de afgelopen twee weken twee hennepkwekerijen ontdekt en geruimd. Bij een grote controle op 27 oktober werden meer dan 20 locaties in het buitengebied van Eersel en Bergeijk bezocht. Op één plek vonden de agenten een grote kwekerij met 637 planten. Er is één iemand aangehouden en drie voertuigen zijn in beslag genomen.

Vrijdag was het opnieuw raak. Na een melding van een penetrante henneplucht, hebben agenten een garage gecontroleerd. Daar waren twee mensen hennepplanten aan het knippen. Er stonden in totaal 180 planten.

Wachten op privacy instellingen...
18.22

File na ongeluk op A27

Na een ongeluk op de A27 van Breda naar Utrecht, is de linkerrijstrook dicht tussen knooppunt Gorinchem en Lexmond. Verkeer moet rekening houden met zeker een half uur vertraging.

15.37

Jongen geschept voor school

Voor de MBS-school aan de Venetiëstraat in Eindhoven is een jongen geschept door een auto. Hij wilde de straat oversteken en zag de auto niet aankomen, omdat er een bus stond te wachten. Er waren al snel meerdere politieauto's en een ambulance aanwezig. De jongen wordt behandeld door het ambulancepersoneel.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
15.28

Man vermist in Breda

De politie is in de omgeving van de Muiderslotstraat in Breda op zoek naar een vermiste man. Hij is ongeveer 1,70 meter lang, heeft een licht getinte huidskleur, bruin haar in een knot en hij draagt een witblauw gestreepte muts, donkere kleding en een zwarte rugtas.

Waarom de man gezocht wordt, is niet bekend. Wel roept de politie op de man niet zelf te benaderen.

13.23

Tot half zes geen treinen door botsing met auto

Tussen Breda en Lage Zwaluwe rijden tot half zes geen treinen. Vrijdagochtend werd op een spoorwegovergang in Prinsenbeek een auto aangereden door een trein. De auto kwam vast te zitten op de spoorwegovergang en werd totaal vernield. De bestuurder kon op tijd uit de auto komen. Zijn auto en de spoorwegovergang liepen veel schade op. Volgens ProRail moet de schade eerst worden hersteld. Er rijden stop- en snelbussen.

LEES OOK: Auto komt vast te zitten op overgang en wordt geramd door trein

13.19

Stroomstoring Valkenswaard

In Valkenswaard was vrijdagmiddag een stroomstoring. Door graafwerkzaamheden was een kabel beschadigd geraakt. Volgens Enexis waren minder dan duizend adressen getroffen. De storing kon snel verholpen worden.

12.58

Automobilist botst tegen gevel in Goirle

Een automobilist is vrijdagmiddag met zijn auto tegen de gevel van een huis gebotst in Goirle. Dat gebeurde in de Molenstraat in Goirle. De bestuurder reed in de bocht rechtdoor en schampte toen eerst een ander huis. Daarna reed de man naar de andere kant van de weg en botste hij met zijn auto tegen de gevel van een huis.

In de gevel zitten flinke scheuren. De politie, brandweer en gemeente kijken of er sprake is van instortingsgevaar. De bewoners waren niet thuis toen de auto tegen de gevel reed.

De bestuurder is een oudere man. Hij is lichtgewond geraakt en is volgens een 112-correspondent naar huis gebracht door de politie.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
10.55

Fietsster geschept door stadsbus

Een oudere vrouw op een fiets is vrijdagochtend gewond geraakt nadat ze werd aangereden door een stadsbus. Dat gebeurde op de Burgemeester Holtroplaan in Oosterhout. De vrouw kwam tegen de voorruit van de bus terecht en viel daarna op de grond. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
10.51

Trein ramt auto op spoorwegovergang

In Prinsenbeek is vrijdagmorgen een auto aangereden door een trein. Op foto’s is te zien dat de auto totaal vernield is en de aanhanger los is geraakt en ergens verderop ligt.

LEES OOK: Auto komt vast te zitten op overgang en wordt geramd door trein

08.50

Auto over de kop in Eindhoven

Op de Insulindelaan in Eindhoven is een auto over de kop geslagen. De automobilist wilde van rijbaan wisselen, maar zou daarbij de verhoogde rijbaanscheiding over het hoofd hebben gezien. De auto werd toen gelanceerd en belandde ondersteboven op de weg. Hulpverleners hebben de bestuurder bevrijd. Volgens een 112-correspondent raakte de bestuurder lichtgewond.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
08.33

Overval op Albert Heijn

Op de Albert Heijn aan de Helftheuvelpassage in Den Bosch is vrijdagochtend een overval gepleegd. Een man bedreigde een medewerker en heeft volgens de politie 'iets buit gemaakt'. De dader is daarna op de vlucht geslagen. Rond kwart voor elf werd de verdachte aangehouden. Het gaat om een 36-jarige man uit Den Bosch. Hij zit vast en wordt verhoord.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision.
02.58

Automobilist gewond na crash in Breda

Een automobilist is donderdagnacht gewond geraakt bij een politieachtervolging door Breda. De bestuurder negeerde een stopteken dat hij kreeg van de agenten - die reden in een onopvallende politieauto - en ging ervandoor. Op de Rithsestraat crashte de bestuurder met de auto. De auto vatte vlam. De bestuurder is naar een ziekenhuis gebracht. Het is de politie nog onduidelijk waarom de automobilist niet wilde stoppen.

LEES OOK: Automobilist crasht na politieachtervolging door Breda, auto vat vlam

23.46

Vluchtende automobilist ramt huis

Een automobilist is donderdagavond met zijn auto tegen de gevel van een huis gebotst aan de Bisschopsmolen in Eindhoven. Dit gebeurde na een politieachtervolging. De bestuurder probeerde volgens een 112-correspondent tijdens zijn vlucht een stuk met zijn auto over het voetpad te rijden. "Het ging mis toen hij tussen de gevels van de huizen en twee geparkeerde auto’s door probeerde te rijden." Het huis is flink beschadigd. "De muur moest gestut worden."

LEES OOK: Automobilist vlucht voor politie en ramt huis: 'Muur moet gestut worden'\

22.28

UPDATE: ook 17-jarig meisje weer terecht

Het 17-jarige meisje dat donderdag enige tijd vermist werd in Eindhoven is sinds donderdagavond terecht. De politie laat via Twitter weten dat ze dankzij een tip via Burgernet werd gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!