Man rijdt zonder rijbewijs, auto vliegt in brand na achtervolging

11 november 2022 om 06:19 • Aangepast 12 november 2022 om 06:18
nl
Een 23-jarige man uit Etten-Leur raakte donderdagnacht gewond bij een politieachtervolging door Breda. De bestuurder negeerde rond twee uur een stopteken dat hij kreeg van een agent, die reed in een onopvallende politieauto. Hij ging ervandoor. Op de Rithsestraat crashte de bestuurder en vloog de auto in brand. Volgens de politie stapt deze man geregeld dronken en zonder rijbewijs achter het stuur.

De surveillerende agent zag de luxe auto van de man rond kwart over twaalf staan op de Ginnekenmarkt. Hij wist dat daar een man in rijdt van wie het rijbewijs is afgenomen. Die man zit ook regelmatig dronken achter het stuur.

Toen hij de auto zag wegrijden, besloot de agent er achteraan te gaan en de bestuurder een stopteken te geven. De bestuurder ging er echter met hoge snelheid vandoor, waarna de achtervolging ontstond. "Het ging met zeer hoge snelheden door de stad. De politieauto kon hem maar net bijhouden", meldt de politie.

Bijrijder stapte uit
Tijdens de achtervolging stopte de automobilist nog even om een bijrijder te laten uitstappen. Agenten hebben deze bijrijder even aangesproken, maar deze is volgens de politie geen verdachte.

Op de Rithsestraat ging het vervolgens mis. De bestuurder nam daar de bocht met te hoge snelheid, waardoor hij tegen een hek en boom aanreed. De agent maakte een noodstop en zag, eenmaal bij de auto, dat de bestuurder inderdaad de man was die hij verwacht had. Op datzelfde moment vloog de auto in de brand. De brandweer werd ingeschakeld om de brandende auto te blussen. Het autowrak is meegenomen voor nader onderzoek.

Ziekenhuis
De bestuurder is aangehouden en nagekeken door hulpverleners. Hij raakte gewond aan zijn rug en is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De man wordt verdacht van rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken, gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed. Hij weigerde ook mee te werken aan een blaastest. Na verhoor is de verdachte diezelfde nacht weer vrijgelaten.

Schade groot
Op de plek waar de achtervolging eindigde, is de schade vrijdagochtend nog altijd groot. Het hekwerk is zwaar beschadigd en de grond en enkele bomen zijn zwartgeblakerd.

Volgens de buurtbewoners is het beboste stuk grond van iemand uit Etten-Leur, die daar recreëert. Het wordt niet bewoond.

Ook achtervolging in Eindhoven
Ook in Eindhoven crashte enkele uren geleden een automobilist. Ook deze werd achtervolgd door de politie. Deze bestuurder raakte, in een poging aan de politie te ontkomen, met zijn auto een huis. De gevel van dit huis moet gestut worden.

LEES OOK:

Bart zag crash auto in Breda: 'Die heeft bocht niet in de gaten, zag ik al'

Automobilist vlucht voor politie en ramt huis: 'Muur moest gestut worden'

Foto: Politie Markdal.
Foto: Politie Markdal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!