Auto ramt huis van Eindhovens gezin: 'We dachten eerst aan een overval'

11 november 2022 om 12:04 • Aangepast 18 november 2022 om 16:07
nl
Amit More uit Eindhoven werd donderdagavond plotseling uit zijn slaap opgeschrikt door een enorme knal toen een auto met flinke snelheid tegen de gevel van zijn huis botste. Dat gebeurde toen de bestuurder van de Volvo tijdens een achtervolging aan de politie probeerde te ontkomen.
Profielfoto van Karin KampProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De paniek was groot bij Amit en zijn gezin. "We dachten eerst dat iemand met geweld binnen probeerde te komen en ons wilde overvallen", blikt hij terug.

De Eindhovenaar komt oorspronkelijk uit India en kwam niet zo lang geleden voor zijn werk naar Nederland, samen met zijn vrouw en achtjarig zoontje. Ze wonen nog maar twee maanden in de woning aan de Bisschopsmolen. "Ik had nooit verwacht dat hier zoiets zou gebeuren. Gelukkig is er niemand gewond geraakt."

"We zagen allemaal politiewagens voor de deur."

"Mijn vrouw en ik gingen kijken waar het kabaal vandaan en zagen allemaal politiewagens voor de deur. De auto had de muur van ons huis geramd", vertelt hij vrijdagmorgen, nog altijd onder de indruk van de gebeurtenissen.

"Agenten overmeesterden twee mensen die in de auto zaten", zegt de bewoner. "Volgens mij waren ze gewond en zijn ze naar het ziekenhuis gebracht."

De bestuurder van de auto werd achtervolgd door de politie, waarom is nog onduidelijk. Hij probeerde tijdens zijn vlucht een stuk over het voetpad te rijden, maar het ging mis toen hij tussen de gevels van de huizen en twee geparkeerde auto’s doorreed. De automobilist kwam na de crash klem te zitten in de wagen.

De ravage is groot. De muur van Amit's huis raakte door de klap ontzet en moet gestut worden. Er zitten flinke scheuren in de gevel. Ook de geparkeerde auto’s raakten beschadigd.

Binnen heeft het huis wonder boven wonder geen schade, aldus de bewoner. "De vloer en muren zijn gecontroleerd, maar alles lijkt mee te vallen."

Foto: Raymond Merkx
Foto: Raymond Merkx
Foto: Raymond Merkx
Foto: Raymond Merkx

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!