School op de barricaden voor behoud openbaar vervoer eigen scholieren

17 november 2022 om 14:22 • Aangepast 18 november 2022 om 09:56
nl
Curio scholengemeenschap in Andel is een online petitie gestart om het openbaar vervoer van en naar de school in stand te houden. In de petitie, die in tien dagen al meer dan duizend keer is ondertekend, doet de school een dringend beroep op de provincie om de acht scholierenlijnen van en naar Curio prinsentuin Andel te behouden. "Er is geen redelijk vervoersalternatief", aldus een strijdbare school.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

De school verzet zich tegen de plannen van de provincie die in de toekomst een groot deel van de acht speciale scholierenlijnen wil schrappen. Het opdoeken van die lijnen staat in het 'Ontwerpprogramma van Eisen', dat onderdeel is van een nieuwe vervoersconcessie voor het openbaar vervoer vanaf 2025.

“We starten een petitie om Curio prinsentuin Andel bereikbaar te houden", aldus de overkoepelende scholenorganisatie Curio. "Deze zullen we aanbieden aan de gedeputeerde Mobiliteit van de provincie Noord-Brabant.”

“We hopen dat Provinciale Staten ons standpunt in deze kwestie steunt.”

Behalve de petitie is er ook een open brief aan de leden van de Brabantse Provinciale Staten, met daarin uiteraard de dringende oproep om het openbaar vervoer van en naar de school in stand te houden. “We hopen dat provinciale staten ons standpunt in deze kwestie steunt”, aldus scholenorganisatie Curio, die bij de online petitie ook meldt: “Dat de provincie zich onvoldoende realiseert wat het wegvallen van de scholierenlijnen naar Curio prinsentuin Andel betekent.”

Bestuursvoorzitter Rob Neutelings maakte al eerder duidelijk hoe belangrijk de speciale scholierenlijnen zijn voor de locatie Prinsentuin Andel. “Direct en indirect rijden er dagelijks acht buslijnen op onze school. Ruim twee derde van onze leerlingen woont op flinke afstand van onze school in Andel. Je kan dan toch niet besluiten om daar in 2025, vanwege een nieuwe concessie, maar mee te stoppen.”

Met de bus naar Curio prinsentuin in Andel (Foto: Arriva)
Met de bus naar Curio prinsentuin in Andel (Foto: Arriva)
"Onze school moet goed en veilig bereikbaar blijven.”

“Dat vergaande gevolg van de nieuwe aanbesteding voor het openbaar vervoer moeten we absoluut voorkomen", aldus Curio in de open brief aan de Brabantse politiek. "Daarom moeten de scholierenbuslijnen blijven rijden. Onze school moet goed en veilig bereikbaar blijven.” De scholenorganisatie gaat bij de provincie ook nog bezwaar indienen via de zogeheten ‘officiële lijn.'

De school in Andel met ruim zeshonderd leerlingen, uit de hele regio rond Altena, biedt opleidingen aan in de richtingen Groen en Techniek en Voeding en Gezondheid. Curio scholenorganisatie is in West-Brabant aanwezig op 41 leslocaties en telt 21.000 studenten. Curio prinsentuin in Andel is één van die scholen. De gemeente Altena steunt de school in haar verzet tegen het opheffen van de zogeheten 'schoolliners.'

Leerlingen Andel in nood want provincie wil schoolbussen gaan schrappen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!