Medewerkers tabakshop bang na vijfde overval: 'Vergalt het werkplezier'

17 november 2022 om 17:27 • Aangepast 25 november 2022 om 14:50
nl
Medewerkers van Tabakshop De Kroeven in Roosendaal voelen zich niet meer veilig in hun zaak. Woensdagavond werd de winkel voor de vijfde keer overvallen. De eigenaresse werd mishandeld. "We zijn echt bang hier", vertelt de zus van de eigenaresse.
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

De politie heeft donderdag de hele middag onderzoek gedaan in de tabakszaak. Rond halfvijf, als het onderzoek is afgerond, blijft een ontredderde medewerkster achter in de winkel. Het is de zus van de eigenaresse. Vanwege het lopende onderzoek wil ze niet veel kwijt over de overal. "Dit is de vijfde keer sinds we hier in 1996 open zijn gegaan. Het vergalt het werkplezier. We zijn echt bang hier."

Ze vertelt dat de dader tegen zes uur toesloeg. Haar zus was toen aan het werk. "We doen de deur altijd rond halfzes op slot, omdat het niet meer veilig is. Als het donker is, openen we de deur alleen nog voor bekenden." De tabakszaak ligt in een woonwijk en de medewerkers kennen daardoor alle klanten.

"We zijn allemaal heel erg geschrokken."

"Om zes uur gaan we echt dicht. Mijn zus zette toen de stoepborden binnen. Op dat moment werd ze door iemand overvallen. Binnen werd ze mishandeld en de dader nam geld mee uit de kassa." De overvaller sloeg op de vlucht en is nog altijd spoorloos.

Het slachtoffer is volgens de vrouw inmiddels weer een klein beetje bekomen. "Met mijn zus gaat het redelijk. Ze is weer op de been. We zijn allemaal heel erg geschrokken." Aan stoppen willen de medewerkers nog niet denken. Wel zijn ze een stuk angstiger sinds woensdagavond.

Ondertussen komen de eerste sterktewensen en bloemen van buurtbewoners binnen bij de tabakshop. Buurtbewoners die van de overval horen, leven met ze mee. "Is hier een overval geweest? Niet weer... Dit is zo zielig voor ze", reageert een buurtbewoonster.

LEES OOK: Tabakszaak voor 5e keer overvallen, overvaller mishandelt medewerkster

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!