En weer loopt het vast op Eindhoven Airport: 'Chaos en huilende mensen'

27 november 2022 om 22:56 • Aangepast 5 december 2022 om 09:31
nl
Het lijkt een gebed zonder end voor reizigers die Eindhoven Airport aandoen. Opnieuw zien passagiers zondag op de luchthaven hun reis stranden in de vertrekhal. Een ooggetuige spreekt van 'chaos en huilende mensen'.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Anita en Cor Nuij uit Doornenburg waren ruim drie uur vooraf aan hun vertrek aanwezig op de luchthaven. Hun vlucht naar Wenen zou om 19.35 uur opstijgen. "Maar het liep helemaal vast. De wachtrij groeide en groeide. Ook reizigers naar Kopenhagen en Edinburgh waren de dupe", vertelt Anita.

Volgens haar liep de afhandeling van de bagage helemaal vast door een technische storing en een tekort aan personeel. Een euvel waarmee de luchthaven al langere tijd kampt.

"De marechaussee moest posten om de rust te bewaren."

Het vastlopen van de stroom reizigers leidde volgens het echtpaar Nuij tot 'chaos en huilende mensen'. Passagiers die onder afzettingen door kropen, reizigers die voorkropen in de rij. Het leverde af en toe verhitte taferelen op. "De marechaussee stond op verschillende plekken te posten om de rust te bewaren", beschrijft Anita.

Toen ze met haar man eenmaal de lange rij achter zich had gelaten, kwamen ze uit bij een gesloten gate. Het vliegtuig stond buiten klaar, maar aan boord komen was niet meer mogelijk. "We hadden onze koffer al ingecheckt. Die kregen we verrassend snel weer retour. Of we maandag nog naar Wenen kunnen, weten we niet. We zitten nu weer thuis."

"Vreselijk amateuristisch. Honderden passagiers worden gedupeerd."

Haar oordeel over Eindhoven Airport is niet mals. "Vreselijk amateuristisch. Honderden passagiers worden gedupeerd. Het enige dat ze omroepen in de vertrekhal, is dat de servicebalie overbezet is. Of we zo vriendelijk willen zijn om onze klachten per mail te sturen. Als je het niet aankunt, cancel dan de vlucht. Maar laat geen mensen naar de luchthaven komen die je niet kunt helpen."

Een woordvoerder van de luchthaven laat weten dat veel beveiligingspersoneel ziek is. "Hierdoor zijn er minder rijen beschikbaar dan gebruikelijk."

LEES OOK:

Dit moet je doen als je compensatie wilt voor een vertraagde vlucht

Reizigers boos op Eindhoven Airport: 'Ze laten mensen aan hun lot over'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!