Liveblog

112-nieuws: ondergrondse hennepkwekerijen gevonden • stroomstoring Drunen

1 december 2022 om 15:51 • Aangepast 2 december 2022 om 11:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.56

Dit liveblog is gesloten

20.25

Stroomstoring in Drunen en Elshout

In Drunen en Elshout is een stroomstoring gemeld. Zo'n 1500 huizen zaten zonder stroom. Enexis meldt rond negen uur dat de storing is opgelost.

Wachten op privacy instellingen...
19.25

Weer twee ondergrondse hennepkwekerijen gevonden in Tilburg

In een woning aan de Maldenhof in de Tilburgse wijk de Reeshof zijn twee ondergrondse hennepkwekerijen opgerold door de politie. Voor een van de kwekerijen moest de politie de sauna verplaatsen en voor de andere een paar stroken laminaat weghalen. Het is de tweede keer deze week dat er een ondergrondse kwekerij is gevonden in Tilburg.

De ondergrondse hennepkwekerij in Tilburg (foto: Instagram Politieteam Reeshof)
De ondergrondse hennepkwekerij in Tilburg (foto: Instagram Politieteam Reeshof)
18.02

Ongeluk tussen drie auto's op A50

Op de A50 van Oss naar Eindhoven is een ongeluk gebeurd tussen drie auto's, bij knooppunt Ekkersweijer. Dat leidt tot vijf kilometer file en twintig minuten vertraging. De rechterrijstrook was dicht, maar werd rond tien over zes weer vrijgegeven.

Foto: Rijkswaterstaat/Twitter.
Foto: Rijkswaterstaat/Twitter.
17.57

Uur vertraging op A27

Op de A27 van Breda naar Gorinchem is een ongeluk gebeurd tussen Oosterhout en Nieuwendijk. De linkerrijstrook is dicht, wat leidt tot ruim een uur vertraging. Volgens de ANWB zijn er meerdere auto's op elkaar gebotst. "Vanwege de files op omliggende wegen is omleiden niet mogelijk, meldt Rijkswaterstaat. Rond half zeven is de weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
16.38

Botsing tussen twee bestuurders

Op de Bovensteweg in Oosterhout zijn twee automobilisten tegen elkaar gebotst. De brandweer werd opgeroepen, omdat er mogelijk sprake zou zijn van beknelling. Niemand is gewond geraakt. De politie doet onderzoek.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
16.07

Glasplaten op de weg

Op de Nieuwkuijkseweg in Helvoirt zijn glasplaten van een aanhanger gevallen. De weg lag bezaaid met glasscherven. De medewerkers van het bedrijf dat de platen vervoerde, hebben de glasscherven zelf opgeruimd en in de berm geveegd.

Volgens een 112-correspondent zou de berm nu moeten worden afgegraven om de scherven uit de berm te krijgen. Iemand van de gemeente was aanwezig om te kijken hoe dat het beste kon gebeuren. Het bedrijf lost het in overleg met de gemeente op.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
Foto: Bart Meesters/SQ Vision.
16.00

Getuigen van zes woninginbraken gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van meerdere woninginbraken. De inbrekers sloegen gisteren toe op meerdere plaatsen in Werkendam. Het gaat tot nu toe om zes meldingen van woninginbraken. Het gaat om huizen aan de Bentlaken, Achtervliet, Elzengriend, Van Randwijklaan en het Ganzepad. In een aantal gevallen is iets buit gemaakt, zoals sieraden en geld. Aan mensen die gisteren iets verdachts hebben gezien of camerabeelden hebben, vraagt de politie zich te melden.

15.55

Fietsendief aangehouden

Een 39-jarige Tilburger is aangehouden op verdenking van het stelen van een elektrische fiets. Een agent betrapte hem op heterdaad in de buurt van winkelcentrum De Laverije in Rijen. Met zijn aanhouding hoopt de politie meerdere fietsendiefstallen op te kunnen lossen.

Tijdens zijn aanhouding bleek hij een betonschaar en een autosleutel bij zich te hebben. Via die sleutel konden agenten de auto en ook een woonadres achterhalen waar de man regelmatig zou verblijven. Op dat adres vonden de agenten nog een elektrische fiets die in de buurt van het winkelcentrum was gestolen. De verdachte is in verzekering gesteld, wat betekent dat de politie hem langer vast mag houden.

15.51

Vrouw aangehouden voor beroving

De politie heeft een 40-jarige vrouw aangehouden in haar huis in Breda. Ze wordt verdacht van beroving van een 19-jarige vrouw. Dat gebeurde vorige maand. Toen het slachtoffer in de Visserstraat liep, werd ze aangesproken door een vrouw die ze niet kende. De verdachte bedreigde haar met een mes en eiste geld. Daarna rende ze weg.

Na uitgebreid onderzoek van de politie kon de 40-jarige vrouw worden aangehouden als verdachte. Ze zit nog vast en wordt verhoord.

15.44

A27 dicht na ongeluk

De A27 van Gorinchem naar Breda is dicht vanwege een ongeluk tussen Oosterhout-Zuid en Breda-Noord. Verkeer richting Breda wordt over de vluchtstrook geleid.

Op de weg is een kop-staart botsing gebeurd. Volgens een 112-correspondent lag de snelweg vol met brokstukken. De politie, brandweer en ambulance zijn aanwezig. Eén iemand is lichtgewond geraakt. Een bergingsbedrijf komt de auto's wegtakelen.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
14.52

Minderjarige bestuurder ramt huis

Een minderjarige bestuurder heeft donderdagmiddag een huis geramd aan de Jan Vethstraat in Eindhoven. De jongen reed in de auto van zijn ouders. Hij kwam overigens niet ver met de auto. De jongen botste niet ver van het huis van zijn ouders.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
12.40

Man aan verwondingen overleden

De 54-jarige mishandelde Italiaan die vorige week dinsdag zwaargewond in Eindhoven werd gevonden is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie donderdag. Er is nog veel onduidelijkheid over wat er precies gebeurd is.

LEES OOK: Zwaar mishandelde man aan verwondingen overleden

11.30

Schietende overvaller opgepakt

“Is het echt waar? Ik kan het haast nog niet geloven.” Een overweldigend gevoel van opluchting maakt zich meester bij Jolanda de Jong wanneer ze hoort dat de vermoedelijke dader van drie gewapende overvallen in Roosendaal is opgepakt. Haar tabakswinkel aan de Kroevenlaan was het eerste doelwit van de gewelddadige reeks.

LEES OOK: Schietende overvaller opgepakt, slachtoffers halen opgelucht adem

09.30

Verbindingsweg richting Breda gesloten bij Ridderkerk

De verbindingsweg van de A15 vanuit Gorinchem naar de A16 richting Breda is door modder op de weg afgesloten. De modder ligt bij knooppunt Ridderkerk. Moet je vanuit die richting naar Breda? Volg dan vanaf Papendrecht de N3.

09.04

Auto botst op vuilniswagen

Op de Noordlangeweg in Dinteloord is donderdagochtend een auto in brand vlogen nadat de wagen op een vuilniswagen botste. Volgens de politie raakte de bestuurster van de auto lichtgewond. Ze is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De vuilniswagen kon zelf nog verder rijden.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
07.55

UPDATE: A27 weer vrij na ongeluk

De A27 is weer vrijgegeven, dat meldt Rijkswaterstaat.

07.38

Ongeluk op A27

Op de A27 van Breda naar Gorinchem is donderdagochtend een ongeluk gebeurd. Daardoor is een file ontstaan tussen knooppunt Hooipolder en afrit Werkendam. Bij Werkendam is de linkerrijstrook afgesloten.

De vertraging bedraagt een uur, dat meldt Rijkswaterstaat. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

Wachten op privacy instellingen...
04.57

Inbraak op Stationsplein Eindhoven

Aan het Stationsplein in Eindhoven is donderdagochtend vroeg ingebroken, dat meldt de politie. In eerste instantie meldde de politie dat het ging om een overval, later kwam ze met het bericht dat het geen overval was maar een inbraak. Ze vermeldt verder geen details over de inbraak.

22.45

Bekeuring voor blokkerende vrachtwagenchauffeur

Wachten op privacy instellingen...
22.28

Man rijdt append langs file over vluchtstrook

Een automobilist is woensdagavond in Den Bosch bekeurd nadat hij al append over de vluchtstrook een file voorbijreed. Dat gebeurde tijdens de avondspits op de A2. Het bleek al de achtste keer in drie jaar tijd dat de 36-jarige man werd bekeurd vanwege rijden met een telefoon in de hand. De man ving deze keer dus twee bonnen: een voor het rijden over de vluchtstrook en voor het rijden met een smartphone in de hand.

Wachten op privacy instellingen...
20.31

Meer dan veertig boetes bij verkeerscontrole Best

Bij een grote verkeerscontrole in Best heeft de politie dinsdag 41 boetes uitgedeeld. Dertien keer ging het om het niet (juist) dragen van een autogordel. Een persoon werd betrapt op rijden zonder rijbewijs. Dat meldt de politie een paar uur geleden.

Wachten op privacy instellingen...
16.55

150 cobra's en luchtdrukwapens in garageboxen

Bij een controle van een groot aantal garageboxen in en rond Eindhoven zijn 150 cobra's, twee luchtdrukwapens, een alarmpistool en grondstoffen voor de productie van drugs gevonden. De politie heeft de spullen in beslag genomen. De controle van zeventig opslagboxen was woensdag en werd gehouden door meerdere instanties. Er werd onder meer een speurhond ingezet.

Foto: politie.
Foto: politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!