Schietende overvaller opgepakt, slachtoffers halen opgelucht adem

1 december 2022 om 12:56 • Aangepast 8 december 2022 om 13:51
nl
“Is het echt waar? Ik kan het haast nog niet geloven.” Een overweldigend gevoel van opluchting maakt zich meester bij Jolanda de Jong wanneer ze hoort dat de vermoedelijke dader van drie gewapende overvallen in Roosendaal is opgepakt. Haar tabakswinkel aan de Kroevenlaan was het eerste doelwit van de gewelddadige reeks.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Bij de overval op 16 november werd Jolanda op gewelddadige wijze tegen de grond geduwd en over de vloer gesleurd. De overvaller loste een schot en ging er met het geld vandoor. Het was niet de eerste overval op de tabakszaak. “Dit was de vijfde en heftigste keer. Ik heb tijd nodig om dit te kunnen verwerken. Gelukkig heb ik veel steun aan mijn klanten”, zegt Jolanda met tranen in haar ogen.

Woensdag werd de 18-jarige verdachte uit Roosendaal opgepakt. De politie kwam de man op het spoor door tips na de uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht.

"Ik ben enorm opgelucht."

De verdachte wordt ook in verband gebracht met de gewapende overvallen op 21 november op het Shell tankstation aan de Vijfhuizenberg en op het Shell tankstation aan de Antwerpseweg op 26 november. In alle gevallen werd er een schot gelost door de overvaller.

Manager Jack Nijenhuis van het pompstation aan de Vijfhuizenberg reageert ‘enorm opgelucht’ op het nieuws van de arrestatie. “Alle complimenten ook voor de politie. Deze overval had namelijk enorme impact op ons personeel en andere ondernemers in de stad. Gelukkig gaat het met de betrokken medewerker goed. Hij is ook al weer aan het werk.”

"De angst zat er goed in."

“De angst zat er de afgelopen dagen goed in. Deze jongen ging ook zo gewelddadig tekeer. Onze mensen mochten daarom voorlopig niet in hun eentje hier werken. Je weet immers nooit of zo’n gek weer toe zal slaan.”

Ook de medewerkster van het pompstation aan de Antwerpseweg is inmiddels weer aan de slag. Volgens haar collega die donderdag aan het werk is, gaat het naar omstandigheden goed met haar.

"Ik ben blij dat de politie hem gestopt heeft."

“Dit nieuws helpt natuurlijk ook bij de verwerking. We hebben van de politie te horen gekregen dat ze er vrijwel zeker van zijn dat de verdachte ook de dader is. Ik ben blij dat ze hem gestopt hebben want wie weet wat hij allemaal nog van plan was.”

Ondanks wat haar is overkomen, is Jolanda de Jong van vast plan om de draad weer op te pakken. “Ik ga nog niet stoppen. Niet voor mijzelf en zeker niet voor mijn klanten.”

Je tekent met zo’n zinloze daad de slachtoffers voor het leven.

Burgemeester Han van Midden van Roosendaal laat in een reactie weten blij te zijn met het 'goede werk van de politie en de recherche'. "Ik kan er met mijn verstand niet bij dat een overvaller anderen dit aandoet. Je tekent met zo’n zinloze daad de slachtoffers voor het leven", aldus Han van Midden.

LEES OOK:
Drie gewapende overvallen in Roosendaal: man (18) opgepakt

Overvaller blijft toeslaan in Roosendaal, op drie plekken schoten gelost

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone