Dakloze Tamara en hondje overladen met hulp: 'Dat raakt me echt'

3 december 2022 om 13:02 • Aangepast 12 december 2022 om 10:46
nl
Ontzettend dankbaar is ze voor de vele steun die ze heeft gekregen. Tamara woont al maanden met haar hondje in auto langs de Spoorlaan in Oss en deed donderdag haar verhaal bij Omroep Brabant. Het leidde tot veel reacties, verschillende mensen boden hulp aan. "Tientallen mensen zijn hier langs geweest. Dat doet zo veel met me", zegt Tamara zaterdag met tranen in haar ogen.

Langs de Spoorlaan in Oss staat al maanden een blauwe Opel Astra geparkeerd. Sinds Tamara terechtkwam in een hoog opgelopen burenruzie en een conflict met de woningbouwvereniging, woont ze samen met hondje Pebbles in haar auto. Naar de daklozenopvang wil ze niet, omdat Pebbles dan niet mee mag.

De accu van haar auto is leeg, dus Tamara heeft ook al weken geen verwarming. Maar deze zaterdag zit ze er eindelijk een stuk minder koud bij. "Ik heb van alles gekregen. Een kruik, dekens, handschoenen en eten", somt ze op.

"Er zijn zelfs brokjes voor Pebbles gebracht."

De reacties die Tamara heeft gekregen, zijn eindeloos. Op social media reageerden duizenden mensen op haar verhaal. De een heeft medelijden met de vrouw, een ander vindt dat ze wel degelijk een keuze heeft. Door bijvoorbeeld haar hondje elders onder te brengen als deze niet terecht kan bij de opvang.

Op straat bij haar auto merkt Tamara vooral de warmte. "Veel mensen stoppen even voor een praatje of komen spullen brengen. Ze informeren wat ze voor me kunnen doen en komen dan later terug. Eten, warm water of een powerbank. Er zijn zelfs brokjes voor Pebbles gebracht."

Ze noemt de hulp hartverwarmend. Als ze er meer over vertelt, barst ze in tranen uit. "Gisteren kwam een meisje met haar vader langs. Ze gaven een kauwsnack voor de hond. Niet iedereen heeft het breed, maar dat ze dat dan toch doen, dat is zo lief. Het raakt me echt om te zien dat mensen me een warm hart toedragen."

"Ik kan amper bewegen door de kou en omdat ik geen medicijnen heb."

Er zijn ook mensen die tijdelijk onderdak of een warme douche hebben aangeboden, maar volgens Tamara houdt haar medische toestand haar tegen om daar op in te gaan. Ze heeft reuma en veel pijn in haar heupen, knieën, enkels en benen. "Ik heb ontzettend veel pijn. Ik kan amper bewegen door de kou en omdat ik geen medicijnen heb. Mijn auto doet het niet, dus ik heb geen vervoer naar die mensen. Ik zou ook nauwelijks een trap op kunnen lopen."

Tamara hoopt dat haar situatie snel verbetert. Een advocaat heeft zich gemeld om haar te helpen. "Binnenkort ga ik daar een afspraak mee plannen. Dan kijken we hoe we de situatie aan gaan pakken. Ik hoop dat de woningbouwvereniging gaat overwegen om mijn woning terug te geven." Tot die tijd blijven Tamara en Pebbles met een stapel dekens in de auto.

LEES OOK: Tamara woont al maanden met hondje in haar auto: 'Niemand helpt mij'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!