Liveblog

112-nieuws: zware spits verwacht door natte sneeuw • autobrand Waalre

7 december 2022 om 15:01 • Aangepast 15 december 2022 om 16:29
nl
In dit liveblog hielden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie. Dit liveblog is afgesloten.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.45

Auto en bestelbus botsen op elkaar in Deurne

Op de Liesselseweg in Deurne zijn een auto en een bestelwagen op elkaar gebotst. De bestuurder van de bestelauto zou uit een zijstraat zijn gekomen en vermoedelijk de personenauto over het hoofd hebben gezien. De bestelbus belandde na de botsing in de sloot. De bestuurder werd in de ambulance onderzocht. De weg was enige tijd afgesloten.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision Mediaprodukties
21.45

Zware ochtend- en avondspits verwacht door hagel en natte sneeuw

Rijkswaterstaat verwacht donderdag een zware ochtend- én avondspits. In de ochtend trekken er buien met mogelijk hagel en natte sneeuw over het land. Dit kan plaatselijk gladheid veroorzaken. Op plekken waar een bui valt, kan het drukker zijn dan normaal. Rijkswaterstaat zegt 'te strooien waar nodig' en adviseert het verkeer 'indien nodig de rijstijl aan te passen'.

18.15

Geen water door waterleidingbreuk Bergen op Zoom

De Noordzijde Zoom in Bergen op Zoom kampt met een waterleidingbreuk. Hierdoor hebben huishoudens in deze straat tijdelijk geen water, bruin water en/of een lage waterdruk. Brabant Water is bezig het probleem te verhelpen, dit duurt waarschijnlijk tot kwart over zeven vanavond.

17.55

Auto vliegt in brand in Waalre

Een auto is aan het eind van de middag in brand gevlogen op de Dreefstraat in Waalre. De bestuurder merkte dat er rook onder de motorkap vandaan kwam en zette zijn wagen aan de kant. De rook werd heftiger en even later stond de auto in lichterlaaie. De brandweer heeft het vuur geblust. Van de auto is niet veel meer over. Hoe de brand kon ontstaan, is onduidelijk.

Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Jozef Bijnen/SQ Vision Mediaprodukties
16.10

Man (21) uit Boxmeer opgepakt voor gewapende overval op supermarkt

Een 21-jarige man uit Boxmeer is gearresteerd voor betrokkenheid bij een gewapende overval op een supermarkt in Sint Anthonis, eind september. Een man drong toen tegen sluitingstijd de zaak binnen en bedreigde het personeel met een wapen. Daarna stapte de overvaller achter op de scooter bij iemand anders, waarna de twee er vandoor gingen. De man uit Boxmeer zit vast op het bureau in Den Bosch.

Wachten op privacy instellingen...
15.35

Botsing auto's in Valkenswaard

Twee auto's zijn vanmiddag op elkaar gebotst op de Eindhovenseweg in Valkenswaard, ter hoogte van een tankstation. Een van de automobilisten had getankt en wilde daarna de weg oprijden, maar zijn wagen werd door een tegemoetkomende auto in de zijkant aangereden. De man kwam met de schrik vrij, de inzittenden van het andere voertuig zijn in de ambulance nagekeken. De weg is gedeeltelijk afgesloten, beide auto's worden weggetakeld.

Foto: Rico Vogel/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Rico Vogel/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Rico Vogel/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Rico Vogel/SQ Vision Mediaprodukties
15.02

Illegale cobra's, shells en nitraten in huis

De politie heeft dinsdag een partij illegaal vuurwerk in een huis in Dongen gevonden. Agenten namen cobra's, shells en nitraten in beslag. De politie kwam het vuurwerk op het spoor tijdens een onderzoek op sociale media. Tegen de 18-jarige verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt. Justitie besluit later wat ermee gaat gebeuren. Het illegale vuurwerk wordt vernietigd.

Foto: politie.
Foto: politie.
14.28

3 tips nadat politie beelden deelde van brand asielopvang

De politie heeft drie tips gekregen over de brandstichting van de asielzoekersopvang in Someren, nadat ze dinsdag beelden ervan verspreidde. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten.

De politie deelde dinsdag beelden van de brand, die eind vorige maand in de kampeerboerderij aan De Hoof in Someren woedde. Daar zouden een paar dagen later 450 asielzoekers worden opgevangen. Een gedeelte van het gebouw raakte zwaar beschadigd. Op de beelden is te zien hoe twee mensen hun auto parkeren voor de boerderij. Een van hen stapt met een jerrycan uit, gooit een vloeistof tegen het gebouw aan en het aansteekt.

14.19

Man slaat taxichauffeur in zijn gezicht

Een 42-jarige man uit Breda heeft dinsdagavond een taxichauffeur geslagen. Ook raakte een agent gewond aan haar pols toen hij lastig deed op het politiebureau. Dit alles gebeurde nadat de man in zijn woonplaats een taxi nam. Omdat hij te weinig geld bleek te hebben, ontstond een woordenwisseling met de taxichauffeur. Het conflict liep zo hoog op dat de bestuurder een klap in zijn gezicht kreeg.

De politie pakte hem op. Ook na zijn aanhouding bleef de verdachte agressief. Hij probeerde een agent te schoppen. Een ander raakte gewond aan haar pols door het verzet van de man. Zij moest om die reden naar de dokter. De arrestant zit nog vast.

11.53

Drugs per post verstuurd

In Oirschot heeft de politie gisteravond pakketjes met waarschijnlijk drugs in beslag genomen. Een pakketbezorger vond meerdere pakketjes verdacht en meldde dat bij de politie. Vandaag doet de politie verder onderzoek.

11.24

Vermiste jongen uit Helmond is weer terecht

De 14-jarige jongen die vanochtend vermist was, is weer terecht. Dat meldt Burgernet.

10.14

Opnieuw 4 jaar cel en tbs voor man (61) uit Grave

Een 61-jarige man uit Grave is in hoger beroep opnieuw veroordeeld tot 4 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Hij heeft in 2018 en 2019 in zijn woonplaats auto’s in brand gestoken, zijn buurvrouw bedreigd, onnodig 112 gebeld en hij had kinderporno in zijn bezit. De rechtbank in Den Bosch legde hem eerder dezelfde straf op.

09.59

Jongen van 14 vermist in Helmond

Een jongen van 14 jaar oud is vermist in Helmond. Er is een Burgernetmelding verstuurd.

Wachten op privacy instellingen...
09.21

A58 weer vrij na ongeval, geen file meer

De A58 in de richting van Oirschot naar Tilburg is weer vrij, nadat vanochtend vroeg een ongeluk gebeurde. Dat meldt de ANWB. Er stond een flinke file, maar die is nu opgelost.

08.22

Ongeluk op A58, flinke file van Oirschot richting Tilburg

Wachten op privacy instellingen...
07.05

'Hartje' voor de vrijwilligers van de brandweer op speciale dag

Wachten op privacy instellingen...
06.15

Vrachtwagenchauffeurs in de fout

Een weginspecteur van Rijkswaterstaat heeft vannacht diverse vrachtwagenchauffeurs weggestuurd omdat ze pauzeerden op een plek waar dat niet is toegestaan: op de vluchtstrook langs de snelweg. Onder meer langs de A58, de A67 en de A2 ging het op verschillende plekken mis.

Langs de A67 bij Veldhoven, ter hoogte van tankstation Oeienbosch, gaven twee chauffeurs volgens de weginspecteur aan niet te weten waar ze wel mochten parkeren om te rusten. Opmerkelijk, want ze stonden precies voor een bord waarop juist dat stond aangegeven.

Foto: weginspecteur Rijkswaterstaat, twitter wis_robertvdA.
Foto: weginspecteur Rijkswaterstaat, twitter wis_robertvdA.
Wachten op privacy instellingen...
06.00

Ahmad (53) uit Bergen op Zoom vermist

De 53-jarige Ahmad Barekzai uit Bergen op Zoom wordt sinds maandagmiddag vermist. Ahmad is die dag iets voor half een voor het laatst gezien in de buurt van het station in Bergen op Zoom en zou vertrokken zijn in de richting van Halsteren, zo laat de politie weten.

De man is licht getint, heeft een grijze baard en snor en zou zwarte kleding met daaronder beige sportschoenen dragen. Hij rijdt mogelijk op een matzwarte damesfiets.

De sinds maandag vermiste Ahmad Barekzai (foto: politie.nl).
De sinds maandag vermiste Ahmad Barekzai (foto: politie.nl).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!