Veerman en Obispo genieten van Gakpo op WK: 'We appen voor elke wedstrijd'

9 december 2022 om 08:00 • Aangepast 9 december 2022 om 15:40
nl
Met Nederland – Argentinië op het programma is het WK onderwerp van gesprek, en dus ook bij PSV. Daar kijken ze met nog meer interesse dan de rest van Nederland naar hun ploeggenoot Cody Gakpo. Veerman en Obispo kijken vol trots naar de Eindhovenaar en hopen ooit hetzelfde mee te mogen maken.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“Het hangt ervan af of Messi er zin in heeft”, vertelt Joey Veerman wanneer hem gevraagd wordt wie er vrijdagavond gaat winnen. “Maar ik hoop dat Cody Gakpo gaat knallen. Tot nu toe schiet hij er alles in. Met links of rechts maakt hem niks uit.”

Armando Obispo kent de Eindhovense aanvaller al zo’n zeven jaar. Samen met Jordan Teze heeft hij een groepsapp met de sterspeler van Oranje. “Iedere wedstrijd appen we even met elkaar. We wensen hem dan succes en vragen hoe het gaat.”

"Je weet van elkaar wat je ervoor hebt moeten laten."

Kijkend naar de prestatie van zijn teamgenoot komt er één woord op. “Trots! Je weet van elkaar wat je ervoor hebt moeten laten. Dan vind ik het heel mooi dat hij beloond wordt.” Of het de verdediger verrast? “Nee eerlijk gezegd niet. Hij heeft zijn vorm van PSV meegenomen.”

Joey Veerman had zelf ook lang hoop op een plek in de WK-selectie. Eerder dit jaar zat hij nog in de voorselectie. “Ik vind het ook heel jammer dat ik er niet bij zit”, is de middenvelder eerlijk. “Het EK 2024 zit nu wel in mijn hoofd. Daar wil ik heel graag bij zijn. Maar je weet nooit hoe bepaalde keuzes uitpakken en wat Ronald Koeman (dan de bondscoach, red.) van mij verwacht. Misschien moet ik nog meer goals maken en assists geven.”

Voor Obispo was Oranje nog wat verder weg. “Ik heb er niet bij stilgestaan omdat ik ook niet in de voorselectie zat. Maar het is iets om naartoe te werken.”

"Als Nederland vrijdag wint, dan krijgt hij dat zaterdag wel te horen!"

Terug naar de wedstrijd van vrijdagavond. Hoe schatten beide heren de kansen van Nederland? Veerman: “Ik vind Argentinië tot nu toe ook nog niet goed spelen. Tot nu toe hebben alleen Frankrijk en Brazilië indruk gemaakt. Ik gun het Nederland van harte, laat ik het daarop houden.” Obispo vult aan: “Ik hoop ook op Nederland. Je moet Messi, de beste speler allertijden, neutraliseren.”

Tot slot komt Walter Benítez aan bod, die voor PSV onder de lat staat. Hoe zijn de onderonsjes in de kleedkamer met de Argentijnse doelman? “Ik heb het al met hem over gehad”, vertelt Obispo. “Als Nederland vrijdag wint dan krijgt hij dat zaterdag wel te horen!”

LEES OOK:
'Gakpo moet gewoon het seizoen afmaken bij PSV', vinden Willy en René Cody Gakpo maakt eerste Oranjegoal in Qatar, PSV wrijft in zijn handen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!