Petitie moet toch voor vangrail zorgen op plek waar Sanne en Hebe omkwamen

14 december 2022 om 14:48 • Aangepast 21 december 2022 om 16:57
nl
De partij Belang van Nederland (BVNL) is een petitie gestart voor een vangrail op knooppunt Empel. Op die plek kwamen Hebe en haar begeleidster Sanne in oktober om het leven toen ze van de weg raakten. Een vangrail kan volgens BNVL meer leed op die plek voorkomen.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Vorige week stemde de Tweede Kamer nog tegen een motie van BNVL om een vangrail te plaatsen. Op advies van minister Harbers van Infrastructuur stemden de coalitiepartijen tegen een extra stuk vangrail op knooppunt Empel.

Volgens Lisa van Ginneken van D66 werd deze motie door de minister afgeraden omdat het geld kost, zonder dat er dekking voor is. “En wij hebben de minister in dat oordeel gevolgd", aldus Van Ginneken vorige week.

Belang van Nederland (BVNL) vindt het onbegrijpelijk dat een nipte meerderheid van de Tweede Kamer de motie heeft verworpen.

Des te vreemder
BVNL-Statenlid in Brabant, Eric de Bie, vindt het des te vreemder, omdat minister Harbers eerder heeft gezegd dat een vangrail er wel zou komen als de weg nu aangelegd zou worden.

“Het niet plaatsen van een vangrail is vragen om nieuwe slachtoffers en dat is onacceptabel”, aldus De Bie, die hoopt dat een massaal ondertekende petitie er alsnog toe zal leiden dat er een vangrail komt. “Het voorkomen van ongelukken zou toch een topprioriteit moeten zijn.”

Op de verbindingsweg op knooppunt Empel staat rechts wel een vangrail, maar links niet. Volgens Rijkswaterstaat en de verantwoordelijke minister komt de verbindingsboog in een jaarlijkse uitgevoerde analyse niet naar voren als een heel gevaarlijke locatie.

LEES OOK:

Nu zou er wel een vangrail komen op rampplek waar Hebe en Sanne stierven

Al eerder auto's te water op dezelfde plek als fatale crash Sanne en Hebe

De plek waar de auto van Sanne en Hebe van de weg raakte. (Foto: ANP)
De plek waar de auto van Sanne en Hebe van de weg raakte. (Foto: ANP)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!