Video

Opruimactie asbest in afgesloten wijk gestart, met speciale autowasstraat

16 december 2022 om 10:32 • Aangepast 27 december 2022 om 15:40
nl
De gemeente Moerdijk is begonnen met het opruimen van straten en stoepen in een deel van Zevenbergen, nadat er mogelijk asbest is vrijgekomen bij een grote brand eerder. Bewoners van de wijk Bosselaar-Zuid mogen hun wijk niet in of uit en er gelden strenge maatregelen. Of er daadwerkelijk asbest ligt in de wijk, wordt nog onderzocht. De gemeente wacht de uitslag dus niet af en begint al met opruimen.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

"We ruimen liever op volgens het asbestprotocol en dat later blijkt dat de deeltjes onschuldig zijn, dan dat we bewoners voor een langere periode moeten adviseren om binnen te blijven", valt te lezen op website van de gemeente. Er wordt onder meer een autowasstraat ingericht.

Het asbestverdachte materiaal wordt momenteel onderzocht in een laboratorium, naar verwachting worden de resultaten in de loop van vrijdag bekend.

De gemeente meldt op de website dat iedereen in Bosselaar-Zuid binnen moet blijven, dat er niet met de auto mag worden gereden en dat er slechts kort met de hond mag worden gewandeld. ‘Kattenpootjes moeten worden afgedaan met een doekje’, zo is te lezen.

De bewonersbrief voor mensen in de wijk.
De bewonersbrief voor mensen in de wijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!