Video

Schoonmaken van asbest gaat nog dagen duren: 'Klus van jewelste'

16 december 2022 om 13:02 • Aangepast 19 december 2022 om 10:30
nl
De schoonmaak van de wijk Bosselaar Zuid in Zevenbergen gaat nog dagen duren, dat meldt burgemeester Aart-Jan Moerkerke van de gemeente Moerdijk. Bewoners van de wijk Bosselaar Zuid in Zevenbergen mogen wel hun wijk weer in. Donderdagavond is er asbest vrijgekomen bij een grote brand. Daarom adviseert de burgemeester dringend om binnen te blijven. Ondertussen zijn mannen in witte pakken in het gebied aan de slag gegaan.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

"Voordat we de wijk kunnen vrijgeven, moeten we wachten op uitslagen van de experts. Die uitslagen verwachten we binnen enkele uren. We hebben goede hoop dat het mogelijk is om delen van de wijk vrij te geven, maar daarvoor moeten we het expertadvies afwachten", aldus burgemeester Moerkerke. vrijdagmiddag.

De burgemeester spreekt van een 'klus van jewelste'. Als toch blijkt dat de wijk langer dicht moet blijven, heeft hij een aantal maatregelen op de plank liggen om mensen toch vooruit te helpen.

In de tussentijd roept de burgemeester inwoners op om de adviezen op te volgen. "Zorg ervoor dat je geen asbest gaat verspreiden, ga niet ondoordacht de wijk in en uit. Daarom hebben we maatregelen genomen. We willen voorkomen dat er mensen ziek gaan worden."

Mannen in witte pakken
In totaal gaat om honderden inwoners in Zevenbergen. Bewoners mogen de wijk niet meer in of uit, nadat donderdag een grote brand uitbrak in vier loodsen in Zevenbergen. Bij die brand is asbest vrijgekomen. De burgemeester roept inwoners op om rustig te blijven. "We moeten het met elkaar oplossen."

Inmiddels is in het gebied een veegwagen gearriveerd, tien medewerkers in witte pakken maken het gebied schoon op plekken waar de veegwagen niet kan komen. Naast straten en stoepen worden opritten van inwoners en paadjes naar de voordeuren schoongemaakt.

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke van de gemeente Moerdijk.
Burgemeester Aart-Jan Moerkerke van de gemeente Moerdijk.
Het opruimen in de wijk is begonnen (foto: Rochelle Moes).
Het opruimen in de wijk is begonnen (foto: Rochelle Moes).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!