Inhaalslag na corona: jongeren geven meer geld uit aan oud en nieuw

28 december 2022 om 07:00 • Aangepast 9 januari om 15:53
nl
Ondanks de hoge energiekosten en inflatie, gaan we massaal oud en nieuw vieren in Brabant. Het lijkt erop dat vooral de jongeren er zin in hebben om na twee rustige jaarwisselingen door de coronapandemie, dit jaar eindelijk weer los te gaan: 93 procent van de 18- tot 24-jarigen geeft aan oud en nieuw te gaan vieren. Een dat mag best wat kosten, zo blijkt uit onderzoek door Newcom, in opdracht van Omroep Brabant.
Profielfoto van Sanne HoeksProfielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Newcom ondervroeg 812 Brabanders van verschillende leeftijden, achtergronden en uit alle delen van de provincie over de aankomende jaarwisseling.

Evenveel geld
Van de huidige financiële problemen lijken de meeste Brabanders zich tijdens de jaarwisseling weinig aan te trekken. Het merendeel van de Brabanders (79 procent) verwacht namelijk dit jaar evenveel geld uit te geven aan oud en nieuw als vorig jaar, sommigen zelfs meer.

Toen golden er nog wel enkele coronaregels en was er een vuurwerkverbod, waardoor er vorig jaar misschien ook al wat minder uitgegeven werd.

Inhaalslag
Veel jongeren lijken dit jaar een inhaalslag te willen maken. Ruim eenderde (37 procent) van de jongere generatie verwacht dit jaar namelijk meer geld uit te geven aan de jaarwisseling dan vorig jaar.

Zes op de tien Brabanders verwachten geen geld te spenderen aan vuurwerk. Dat is evenveel als vorig jaar tijdens het vuurwerkverbod. Als het om duur vuurwerk gaat houdt Brabant zich wel in. 80 procent van de Brabanders die vuurwerk afsteken verwacht hier niet meer dan 50 euro aan uit te geven.

LEES OOK: Deze gemeenten willen een vuurwerkverbod: 'Op naar een vuurwerkvrije stad'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone