Basisschool Zevenbergen gaat weer open na brand met asbest

21 december 2022 om 17:59 • Aangepast 29 december 2022 om 14:32
nl
De leerlingen van basisschool de Neerhof in Zevenbergen mogen donderdag weer naar school. Ook de kinderopvang is weer open. In het gebouw en in de ventilatie is geen asbest gevonden. Dat meldt de gemeente Moerdijk in een brief aan de bewoners van de wijk Bosselaar-Zuid in Zevenbergen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het schoolgebouw is van binnen en van buiten gecontroleerd door een gespecialiseerd bedrijf. Het gebouw en het terrein zijn schoongemaakt en na inspectie weer vrijgegeven, zo laat de gemeente Moerdijk weten.

Voor de school is dat goed nieuws, want de Herdertjestocht die basisschool de Neerhof traditioneel voor Kerstmis houdt, kan gewoon doorgaan. De route die de kinderen lopen, is door het schoonmaakbedrijf met voorrang schoongemaakt.

De afgelopen dagen zijn de straten, stoepen, opritten en de loop naar de voordeuren astbestvrij gemaakt. Daarna komt ook nog het groen in de wijk aan de beurt. Volgens de gemeente worden schoonmaakwerkzaamheden aanstaande vrijdag rond het middaguur afgerond. Ook de wielwasstraat wordt dan weggehaald.

LEES OOK:

Basisschool Zevenbergen blijft dicht na verwoestende brand met asbest

Wijk hermetisch afgesloten door asbest na grote brand: 'Blijf binnen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!