Video

Dodelijke schietpartij bij tankstation: vijf verdachten opgepakt

21 december 2022 om 21:43 • Aangepast 29 december 2022 om 14:37
nl
De politie heeft woensdagavond vijf mensen opgepakt na de dodelijke schietpartij bij een tankstation aan de Ringbaan-Oost in Tilburg. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Een van de verdachten is de vermoedelijke schutter. "Hij meldde zichzelf bij het politiebureau", laat een politiewoordvoerder weten. "Het gaat om een 41-jarige man die momenteel op een adres in Tilburg verblijft, maar die niet in Nederland woont."

De man is vastgezet in een politiecellencomplex in afwachting van zijn verhoor.

Helikopter
De politie sluit niet uit dat later meer mensen worden aangehouden. Onder meer een arrestatieteam werd ingezet om de verdachten in te rekenen. De politie vloog na de schietpartij met een helikopter in de buurt van het tankstation.

De eerste melding van de schietpartij kwam kort na zes uur binnen. Het tankstation werd afgezet met schermen voor onderzoek.

Auto in beslag genomen
Enkele uren na de dodelijke schietpartij heeft de politie aan het Plein Leo XIII in Tilburg de vermoedelijke vluchtauto van de schutter in beslag genomen. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan in de auto.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Deze auto werd in beslag genomen aan het Plein Leo XIII in Tilburg (foto: SQ Vision).
Deze auto werd in beslag genomen aan het Plein Leo XIII in Tilburg (foto: SQ Vision).

Mark van Kempen zag één van de aanhoudingen recht voor zijn neus gebeuren op een terrein vlakbij het tankstation. Hij vertelt erover in deze video.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!