Video

Bewoner van ontploft huis in Roosendaal aangehouden voor brandstichting

22 december 2022 om 11:59 • Aangepast 29 december 2022 om 14:52
nl
De bewoner van het huis in Roosendaal waar woensdagavond een explosie was, is aangehouden voor brandstichting. Omdat hij nog ernstig gewond in het ziekenhuis ligt, is hij volgens de politie nog niet officieel aangehouden. De ravage in het hoekhuis aan de Genestetlaan is donderdagochtend nog groot. De straat is afgezet met hekken en ligt bezaaid met brokstukken van het huis.
Profielfoto van Ista van GalenProfielfoto van Lola Zopfi
Geschreven door

De explosie gebeurde woensdagavond rond tien uur, volgens de brandweer door gasflessen. De politie onderzoekt dit nog. De schade is de volgende ochtend, bij daglicht, nog duidelijker zichtbaar. De hele gevel is eruit en details van de binnenkant van het huis zijn vanaf de straat goed te zien. Zo ligt er een gasfles op een bed, hangt de verwarming naar buiten en hangt de kapstok nog vol met jassen.

Veel mensen uit de buurt komen deze ochtend een kijkje nemen vanachter de hekken. Ze hebben de knal zelf gehoord, of lazen over de explosie in het nieuws. Carin woont tegenover het huis en vertelt dat ze zich kapot schrok. "Ik hoorde de knal, deed de rolluiken open zag toen alles in lichterlaaie bij mijn overbuur. De hele gevel is eruit." Haar huis is niet beschadigd geraakt.

Op het bed ligt een gasfles en de verwarming hangt naar buiten (foto: Christian Traets/SQ Vision).
Op het bed ligt een gasfles en de verwarming hangt naar buiten (foto: Christian Traets/SQ Vision).

Ze maakte zich vooral zorgen om de bewoner van het huis. "Ik dacht alleen maar, als er met Peter maar niks aan de hand is. Gelukkig zag ik hem weglopen met twee buurjongens." Ze geeft toe dat ze enorm geraakt is. Als ze vertelt over haar overbuurman, probeert ze haar tranen tegen te houden. "Het is een hele lieve en geweldige jongen. Hij is zorgzaam en helpt iedereen. Het is niet makkelijk om zijn huis zo te zien. Dit gun ik hem niet."

Het stel dat een stukje verderop woont, schrok ook van de explosie. "De ruiten begonnen te trillen", vertelt de vrouw van een stel. "We dachten eerst dat het vuurwerk was, tot we uit het raam keken. Wat ik toen zag, daar had ik gewoon geen woorden voor." Het koppel woont schuin tegenover het huis waar de ontploffing was.

"Het moet echt een enorme klap zijn geweest."

De alleenstaande bewoner van het huis is gewond geraakt. Hij zou volgens buurtbewoners naar het ziekenhuis zijn gebracht. De vrouw van het stel zag hem na de ontploffing nog staan. "Er was veel rook en op de eerste verdieping zag ik iemand staan. Die hebben ze toen naar beneden gevraagd. Hij is bij de buren opgevangen tot de ambulance er was."

De vrouw vertelt dat daarna zelf hun huis uit moesten. De straat werd ontruimd, omdat er gas lekte. "Gelukkig konden we daarna weer terug. Ons huis is niet beschadigd geraakt. Ik heb er wel slecht van geslapen vannacht."

Bij het hek staan twee vrouwen vol ongeloof naar het huis te kijken. "Ik vind het heel erg", zegt een van hen. De ander vult aan: "Het moet echt een enorme klap zijn geweest. Ik vind het ook heel erg voor die man."

Beelden van vlak na de explosie op woensdagavond:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone