TOP Oss neemt na al een half jaar afscheid van trainer Kristof Aelbrecht

23 december 2022 om 21:04 • Aangepast 27 december 2022 om 09:44
nl
Trainer Kristof Aelbrecht moet TOP Oss al na een half seizoen verlaten. De voetbalclub uit de Keuken Kampioen Divisie heeft vrijdag laten weten dat er per direct afscheid is genomen van de Belgische coach.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van ANP
Geschreven door

"De tegenvallende sportieve prestaties gedurende de eerste seizoenshelft liggen ten grondslag aan de beslissing die door de clubleiding genomen is", zo staat in een verklaring van TOP Oss. Bij het ingaan van de winterstop staat de club op de negentiende en voorlaatste plaats. De 41-jarige Aelbrecht werd in juni aangesteld. Daarvoor werkte de oud-prof onder meer binnen de jeugdopleiding van PSV en was hij assistent-trainer bij Fortuna Sittard.

'Jammer voor Aelbrecht'
"Ik vind het jammer voor de persoon en trainer Kristof Aelbrecht die zich elke dag voor de volle honderd procent heeft ingezet voor TOP Oss", zegt technisch directeur Klaas Wels. "Uiteraard zijn het functioneren van Kristof, zijn staf en de prestaties van onze ploeg de afgelopen periode uitvoerig geëvalueerd. Hieruit is gezamenlijk geconcludeerd dat er onderling te weinig vertrouwen is om het tij te doen keren, waardoor deze beslissing helaas onontkoombaar was."

Aelbrecht volgde afgelopen zomer zijn landgenoot Bob Peeters op. Peeters mocht één seizoen als trainer bij TOP fungeren. De oud-international heeft inmiddels een nieuwe club: Helmond Sport.

LEES OOK: Helmond Sport presenteert Bob Peeters als nieuwe trainer

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone