Atelier goudsmid aan puin geslagen en leeggeroofd: 'Het doet pijn'

28 december 2022 om 19:00 • Aangepast 29 december 2022 om 10:50
nl
Goudsmid Kirsten de Bruijn is zo'n beetje de hele dag aan het puinruimen geweest. Twee inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag alle vitrines in haar atelier in Heeze kapotgeslagen en leeggeroofd. "Vijf jaar hard werken is in een keer weg."
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De schade in de winkel en het atelier van Kirsten aan de Jan Deckersstraat loopt in de vele duizenden euro's. "Hoe erg het precies is, weet ik nog niet. Donderdag ga ik met de administratie erbij kijken wat er precies weg is." Het gaat om sieraden die de goudsmid zelf ontworpen en gemaakt heeft.

"Ze hadden niet echt verstand van wat er lag."

Volgens Kirsten zijn de inbrekers nog geen dertig seconden binnen geweest. Toen het tweetal het slot in de zijdeur geforceerd hadden, ging het alarm af. Op videobeelden is te zien hoe de mannen vervolgens alle vitrines kapot slaan. "Ze hadden alleen niet echt verstand van wat er lag. Er zijn sieraden blijven liggen die de moeite waren om mee te nemen, maar ze hebben wel veel zilver meegenomen."

De ravage in de winkel van de goudsmid is er niet minder groot om. "Ik ben de hele dag bezig geweest en dat terwijl ik eigenlijk vakantie had na de drukke kerstperiode." De politie doet onderzoek en heeft camerabeelden in de buurt opgevraagd, maar Kirsten is bang dat ze alles voorgoed kwijt is.

"Godzijdank heb ik de sieraden met emotionele waarde nog."

Toch is er ook een meevaller voor Kirsten. "De dieven hebben niets van klanten meegenomen dat emotionele waarde heeft. Ik maak bijvoorbeeld van trouwringen van overleden dierbaren weer nieuwe sieraden. Je moet er niet aan denken dat zoiets gestolen wordt."

De goudsmid baalt enorm. "Vijf jaar hard werken is dankzij twee debielen in een keer weg en het is een ravage." Wel ontvangt ze talloze berichtjes en zelfs bloemen van mensen die haar sterkte wensen na de inbraak. "En dat verzacht de pijn toch ook wel een beetje", vertelt Kirsten. Ondanks alle schade hoopt ze 3 januari weer open te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!