Ziekenhuisspecialist de cel in voor seksueel misbruik van stiefdochter

29 december 2022 om 10:20 • Aangepast 31 december 2022 om 15:08
nl
Een specialist van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond is veroordeeld tot anderhalf jaar cel wegens seksueel misbruik. Volgens de rechter heeft de 50-jarige man uit het Limburgse Bunde zijn stiefdochter misbruikt. Het meisje was de dochter van zijn collega op dezelfde afdeling. Het misbruik begon toen ze 9 was.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

Volgens het Elkerliek Ziekenhuis heeft de arts zelf ontslag genomen en is hij niet meer werkzaam in het ziekenhuis. De man werd in november door de rechtbank in Maastricht veroordeeld. Het Elkerliek laat weten pas bij het vonnis op de hoogte te zijn geweest van het misbruik. Er zijn geen aanwijzingen dat er misbruik in het ziekenhuis heeft plaatsgevonden. Volgens een schriftelijke verklaring heeft het zich in de privésfeer onder artsen afgespeeld.

“De procedures en werkwijzen die wij bij het verlenen van zorg hanteren, borgen voldoende zekerheden voor een veilige werksituatie voor medewerkers en patiënten. Het Elkerliek Ziekenhuis heeft nadrukkelijk oog voor medewerkers en voor dat wat het gebeurde bij hen losmaakt. Met hulp staan we voor hen klaar,” aldus het ziekenhuis in een reactie.

"De verdachte had als stiefvader één van de belangrijkste bronnen van veiligheid en geborgenheid moeten zijn"

Volgens de rechter is bewezen dat de arts zich schuldig heeft gemaakt aan het seksueel binnendringen van het lichaam van zijn stiefdochtertje. Ook heeft hij, volgens de rechter, kinderporno geproduceerd door foto's van het slachtoffer te maken. Het misbruik is, volgens het vonnis, gebeurd in de periode van januari 2015 tot november 2018.

Het misbruik kwam aan het licht toen de arts er zelf over ging praten. Hij maakte zich zorgen over het meisje, dat zichzelf was gaan beschadigen. “De verdachte had als stiefvader één van de belangrijkste bronnen van veiligheid en geborgenheid voor het meisje moeten zijn”, zegt de rechter.

“In plaats daarvan heeft hij misbruik gemaakt van het overwicht dat hij als volwassene en als stiefvader op haar had. Hij heeft alleen maar oog gehad voor bevrediging van zijn eigen lustgevoelens, zonder zich te bekommeren om de schade die hij daarmee bij haar en de overige gezins- en familieleden aanrichtte.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!